ΚΟΣΜΟΣ

Tagesspiegel: Η αυστηρή λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει ευημερία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαίωσε ακόμα μια φορά τους αμερικανικούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Ευρώπη. "Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι κάτι θετικό όχι μόνο για την ίδια την Ευρώπη, αλλά και για τον κόσμο και τις ΗΠΑ", είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψη του στο Ελληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα και η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό και στο μέλλον κατά την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης, γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του ΒερολίνουTagesspiegel.

Η Ελλάδα έχει κάνει προόδους, είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: "Η ελπίδα μου είναι ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτές τις προόδους, οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν εύκολες για τον ελληνικό λαό , ήταν όμως αναγκαίες. Στη συνέχεια του ταξιδιού μου θα τονίσω ότι η αυστηρή λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει την ευημερία. Η ελάφρυνση του χρέους καθώς επίσης και άλλες στρατηγικές είναι αναγκαίες ώστε η Ελλάδα να βοηθηθεί σε αυτήν την μεταβατική φάση", είπε ο Ομπάμα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Τσίπρα βρίσκονται η ελάφρυνση του χρέους και το προσφυγικό, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η κατάσταση στην αποσταθεροποιημένη Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα είναι για τις ΗΠΑ ένας σημαντικός εταίρος της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπως τόνισε ο Ομπάμα στον 'Ελληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ