ΗΠΑ: Τον Πολ Ράιαν προτείνουν εκ νέου για πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί

ΗΠΑ: Τον Πολ Ράιαν προτείνουν εκ νέου για πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων επέλεξαν και πάλι, όπως αναμενόταν, τον Πολ Ράιαν ως υποψήφιό τους για την προεδρία του οργάνου, καθώς διατήρησαν την πλειοψηφία μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο 46χρονος Ράιαν επελέγη ομόφωνα από τους βουλευτές, στην ψηφοφορία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Θα είναι έτσι ο επίσημος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, μια θέση την οποία κατέχει εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές θα αναλάβουν καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου. Η εκλογή του προέδρου του σώματος θα γίνει τον Ιανουάριο, από όλους τους βουλευτές, Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, οι διαφωνίες εντός του κόμματος οδήγησαν στην αναβολή της εκλογής του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις 30 Νοεμβρίου. Σήμερα, επικεφαλής της αντιπολίτευσης είναι η 76χρονη Νάνσι Πελόζι, όμως ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο 43χρονος Τιμ Ράιαν, ενδέχεται να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της στο κόμμα.

Ο Πολ Ράιαν, ο οποίος είχε κρατήσει αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν είχε διστάσει να τον επικρίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μιλάει τώρα για συνεργασία και επαινεί τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος θα ορκιστεί στο Καπιτώλιο στις 20 Ιανουαρίου.

«Το 70% των Αμερικανών είπαν ότι η Αμερική είχε πάρει λάθος δρόμο. Μας είπαν να πάρουμε ένα νέο δρόμο, έναν καλύτερο δρόμο. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να μην κοιτάζουμε προς τα πίσω αλλά μπροστά» είπε ο Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος και εγώ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Μιλώ με τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν καθημερινά», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή