Η Μέρκελ «θα είναι ξανά υποψήφια» για την καγκελαρία στη Γερμανία

Η Μέρκελ «θα είναι ξανά υποψήφια» για την καγκελαρία στη Γερμανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι στις ομοσπονδιακές εκλογικές του επόμενου φθινοπώρου η Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε στο CNN ο Νόρμπερτ Ρότγκεν, ανώτερο στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματός της.

Η κ. Μέρκελ θα διεκδικήσει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία. Ο κ. Ρόγκεν είχε υπηρετήσει ως υπουργός Περιβάλλοντος στην δεύτερη κυβέρνησή της.

Ο κ. Ρότγκεν επισήμανε ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να θέσει υποψηφιότητα και είναι διατεθειμένη να παλέψει για την προάσπιση της διεθνούς φιλελεύθερης τάξης, προσθέτοντας όμως με νόημα ότι η καγκελάριος δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός πυλώνας της προσπάθειας.

Αυτό σημαίνει ότι στη μάχη πρέπει να λάβουν μέρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, σε μία ξεκάθαρη αναφορά στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προεκλογικά έκανε δηλώσεις υπέρ μεγαλύτερου απομονωτισμού και εμπορικού προστατευτισμού.

«Πρέπει να εφεύρουμε ξανά τη Δύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτευτής.

Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αμφιβολίες για το κατά πόσον η κ. Μέρκελ θα έθετε νέα υποψηφιότητα για την καγκελαρία, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει η πολιτική ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησε απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρυσι.

Συνολικά 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισρεύσει στη Γερμανία την τελευταία διετία, γεγονός που έχει ενισχύσει σημαντικά το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σε σειρά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων σε γερμανικά κρατίδια.

(πηγή: ΣΚΑΙ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή