Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητοποιήσεων συνέχεια στα μέσα σταθερής τροχιάς. Παρά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), που είχαν γίνει στο υπουργείο Μεταφορών με το κ. Χρήστο Σπίρτζη, για την αναστολή των κινητοποιήσεων, οι οποίες ως κύριο αίτημα έχουν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, μόνον οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου είχαν αποφασίσει προχθές να μην πραγματοποιήσουν τις στάσεις εργασίας την Τρίτη το πρωί, από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί, και σε αυτό το χρονικό διάστημα ακινητοποιημένα παρέμειναν το μετρό και το τραμ. Ομως τελικά το Σωματείο Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ αποφάσισε χθες στάση εργασίας για σήμερα, από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ μεθαύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με στάση εργασίας από την έναρξη έως τις 10 το πρωί, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου με στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 μόνο σε μετρό και τραμ, ενώ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου με στάση εργασίας από τις 21.00 έως τη λήξη βάρδιας στους ΗΣΑΠ. Και έπεται συνέχεια. Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 από την έναρξη έως τις 10 το πρωί σε μετρό και τραμ, ενώ στους ΗΣΑΠ οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (21.00 έως λήξη βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (έναρξη βάρδιας έως 10.00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (12.00 έως 16.00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (21.00 έως λήξη βάρδιας).

Οι συνδικαλιστές του μετρό, του τραμ και των ΗΣΑΠ κράτησαν αποστάσεις από τις δεσμεύσεις του υπουργού ότι θα προηγηθεί διάλογος πριν υλοποιηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης στον ΟΑΣΑ που φοβούνται ότι θα προκαλέσει εργασιακούς κραδασμούς.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ ξεκίνησε προ διετίας, επικαιροποιήθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή