Με άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς αγορές

Με άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε άνοδο 0,3% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, χάρη στις υψηλές αποδόσεις των μετοχών στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού πετρελαίου έφτασε τα 45,32 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 4,62%, και η τιμή του μπρεντ στο Λονδίνο αυξήθηκε 4,21%, στα 46,30 δολάρια το βαρέλι. Μεγάλη ώθηση στις τιμές του πετρελαίου και στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών έδωσαν οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους.

Μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε τις τιμές του «μαύρου χρυσού», που έχουν υποστεί μεγάλη πτώση από τα μέσα του 2014.

Στα χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης, οι μετοχές των παρόχων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, έπειτα από την πτώση των προηγούμενων ημερών, αλλά η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi διολίσθησε 10% μετά την ανακοίνωση των όρων εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης με μετοχές 4,3 δισ. ευρώ.

Στη Γουόλ Στριτ ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε 0,14%, λίγο πριν από το χθεσινό κλείσιμο, μετά το ξέφρενο ράλι των προηγούμενων έξι συνεδριάσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή