Προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και σήμερα η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο, προτού ακόμη ο πρόεδρος Ομπάμα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην χώρα.

Συγκεκριμένα στις 13:45 υπήρξε εμπλοκή ζευγαριού ελληνικών F-16 με δύο τουρκικά στα νότια των Ψαρών, ανεβάζοντας έτσι την ένταση στην ευρύτερη περιοχή για δεύτερη ημέρα.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, πρώτη μέρα επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα, ένα  ζεύγος οπλισμένων τουρκικών F-16 που εισήλθε στις 13.22 στο FIR Αθηνών στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Aμεσα απογειώθηκε από την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο ζεύγος ελληνικών F-16 για να προχωρήσει στη συνήθη διαδικασία αναγνώρισης και αναχαίτισης. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ιπταμένων της Π.Α. τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στον αέρα και ενεπλάκησαν με τα ελληνικά στις 13.35 στα δυτικά της Χίου και στις 13.40 και 13.45 στα δυτικά της Λέσβου. Αποχώρησαν από το FIR Αθηνών καταδιωκόμενα από τα ελληνικά στις 13.50.

Πέρα από τις τρεις εικονικές αερομαχίες που σημειώθηκαν, δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 προχώρησαν σε σειρά παραβιάσεων.

Σημειώνεται ότι χθες στις 23:49 ένα Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών πραγματοποιώντας υπερπτήση πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συγκροτήματος των Oινουσών στα 3.300 πόδια. Στη συνέχεια, εξήλθε του FIR Αθηνών. Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή