«Αιώνιοι» κόντρα στους «αιωνίους»

«Αιώνιοι» κόντρα στους «αιωνίους»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διπλή ελληνοϊσπανική «μονομαχία», Ολυμπιακού -Μπαρτσελόνα (20.00) και Ρεάλ – Παναθηναϊκού Superfoods (22.00) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, θα έχει… «φόντο» το επερχόμενο, ευρωπαϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, αλλά αμφότεροι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού και οι αντίπαλες του ισπανικού μπάσκετ (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ), έχουν προσηλωθεί στις σημερινές αναμετρήσεις τους.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του θα τιμηθεί για την κατάκτηση του τίτλου (2013) και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διορθώσουν… εν μέρει την ήττα εκτός προγράμματος που γνώρισαν από την Γκαλατασαράι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διευκρίνισε ότι το θέμα της δυσαρέσκειας του Ερικ Γκριν και της 48ωρης υποχρεωτικής άδειας που του δόθηκε, θεωρείται λήξαν, ενώ διατράνωσε την εμπιστοσύνη του στον Πάτρικ Γιανγκ και διέψευσε κάθε πληροφορία για αναζήτηση άλλου σέντερ.

«Περιμένουμε μια καλύτερη αντίδραση από τους παίκτες μας. Κοιτάμε μόνο το ένα παιχνίδι και όχι το επόμενο. Πρέπει να βελτιώσουμε την περιφερειακή άμυνα και να χαλάσουμε τον τρόπο ανάπτυξής τους. Ιδιαίτερα, να βγάλουμε από τον επιθετικό τους οίστρο τους καλούς παίκτες της Μπαρτσελόνα» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ ο Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολύ ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ και του ρυθμού αποτελεί τον «μονόδρομο» του Παναθηναϊκού Superfoods για να φύγει νικητής από τη Μαδρίτη. Ο Τσάβι Πασκουάλ, ως αντίπαλος της «βασίλισσας» από την οκταετή θητεία του στην Μπαρτσελόνα, γνωρίζει άψογα την προπονητική φιλοσοφία του Πάμπλο Λάσο και την τακτική της Ρεάλ, ενώ θεωρεί ότι δεν πρόκειται για προσωπικό «στοίχημα» το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα.

«Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ, γιατί τρέχουν καλά στον αιφνιδιασμό, ειδικά έπειτα από λάθη και έχουν έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Δεν σκεπτόμαστε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός. Σε άλλα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: Εφές – Ούνικς 104-99, Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε 87-77, Μπάμπεργκ – Ερ. Αστέρας 78-79. Σήμερα θα παίξουν Νταρουσάφακα – ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις – Γκαλατασαράι.

Ηττα ο Αρης

Το αήττητο σερί του Αρη σταμάτησε στην έδρα της τσεχικής Νίρμπουργκ (87-79) για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς, καθώς η εμφάνισή του ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και το σταθερό προβάδισμα στο σκορ (η διαφορά έφτασε δις στους 19 πόντους) και ο Αρης προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι (72-66 στο 38΄) με τον Κάμινγκς, αλλά η Νίμπουργκ δεν του το επέτρεψε.

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ: Αλεν 10, Μπέντα 8, Μπούρμπλα 11 (1), Χρούμπαν 13 (1), Λόρενς 2, Βελς 3 (1), Σίμσον 13, Σαντ Ροους 23 (4), Κριζ 4.

ΑΡΗΣ: Μαρπλ 8 (2), Τσαιρέλης, Τζένκινς 9 (2), Κάμινγκς 21 (1), Ζάρας 8 (2), Μούρτος, Σίμτσακ 12, Μπάκνερ 4, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ντραγκίσεβιτς 5.

• Στη Γερμανία και στη Λιθουανία συνεχίζουν, σήμερα, το ευρωπαϊκό οδοιπορικό τους η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ενωση» θα παίξει στην έδρα της Ρίζεν Λούντβισμπουργκ (21.30), η οποία είναι στην τέταρτη θέση (2-2) του Ε΄ ομίλου, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει σαφώς δυσκολότερη αποστολή, αντιμετωπίζοντας τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα (19.00) που είναι πρώτη και αήττητη στον τρίτο όμιλο.

• Για τον αφευρωπαϊσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το ξεκάθαρο πλάνο αφανισμού των εγχώριων πρωταθλημάτων και την ανεξέλεγκτη εξουσία που έχει δοθεί στους διαιτητές, μετατρέποντάς τους σε κύριο παράγοντα διαμόρφωσης του αποτελέσματος, αναφέρει σε καταγγελτικό λόγο του για την Ευρωλίγκα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή