ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Τη συνέχιση της αποχής από τη διενέργεια πλειστηριασμών αποφάσισε και για σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, καταγγέλλοντας τις άδικες επιθέσεις εναντίον τους και μεθοδεύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Η επιτροπή επαναλαμβάνει ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας που χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά σχετικό αίτημα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Η Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε ότι για άλλη μια φορά τα μέλη και φίλοι του κόμματος θα δώσουν δυναμικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία της χώρας «για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Να σημειωθεί ότι προπηλακισμοί συμβολαιογράφων από διαδηλωτές είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο στα Ειρινοδικεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συμβολαιογράφοι ζητούν τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ