«Είμαι έτοιμος» – την υποψηφιότητά του για τη Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ο Μακρόν

«Είμαι έτοιμος» – την υποψηφιότητά του για τη Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ο Μακρόν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, που θα πραγματοποηθoύν την άνοιξη του 2017.

«Είμαι έτοιμος. Γι΄αυτό είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, διότι πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε», εξήγησε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα  είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. 

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», είπε, «με σύνθημα την ελπίδα» και στόχο την «έξοδο από το (πολιτικό) status quo για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μίας νέας εποχής».

«Η χώρα μας δεν απέτυχε και το γνωρίζει, το αισθάνεται και εκεί γεννιέται το διαζύγιο ανάμεσα σε κυβερνώμενους και κυβερνώντες…Η Γαλλία είναι παγιδευμένη από τους κορπορατισμούς και δεν βρίσκεται πλέον στο ύψος των υποσχέσεών της…Δεν μπορούμε να προτείνουμε απλώς την επιδιόρθωση ή την αναπροσαρμογή του μοντέλου μας…το πολιτικό μας σύστημα είναι παγιδευμένο, δεν κατηγορώ κανέναν, δεν μιλώ για αιρετούς…αλλά οι πολιτικοί μηχανισμοί παραλύουν την ικανότητά μας να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, είδα από μέσα την κενότητα του πολιτικού μας συστήματος …αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μου. Αυτό το σύστημα το αρνούμαι… πιστεύω σε αυτήν την δημοκρατική επανάσταση, αυτήν που ετοιμάσαμε εδώ και μήνες με το "Εμπρός"», είπε κατά την ομιλία του ο Μακρόν.

Ο 38χρονος πρώην επενδυτικός τραπεζίτης είναι ένας από τους αρκετούς διεκδικητές του ανώτατου αξιώματος της Γαλλίας, που ευελπιστούν να περάσουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η τελική «μάχη» θα δοθεί ανάμεσα στον υποψήφιο για το χρίσμα των συντηρητικών Γάλλων Ρεπουμπλικανων, Αλέν Ζιπέ και την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή