ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Αυτοκτονική η λογική της λιτότητας, χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της κουλτούρας της λιτότητας. Είναι υπερβολικά πολύς ο χρόνος που σπαταλήθηκε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Καλτανισέτα της Σικελίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρόκειται για μια αυτοκτονική λογική, η οποία μείωσε κατά 50% τις δημόσιες επενδύσεις , περικόπτοντας στην Ιταλία 20 δισεκ. ευρώ χρηματοδοτήσεων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι, «η ανάπτυξη περνά και μέσω της οδού των δημοσίων έργων». Αναφερόμενος στην απόφαση του να αφαιρέσει κατά τις περασμένες ημέρες την σημαία της Ευρώπης από κάποια τηλεοπτικά και διαδικτυακά μηνύματά του, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Τη σημαία αυτή την κρατάμε κοντά μας, δίπλα μας, αλλά της λέμε παράλληλα ότι θέλουμε η Ευρώπη να κάνει σωστά την δουλειά της. Μια δουλειά που σχετίζεται με την προαγωγή της ανάπτυξης και όχι μόνον της λιτότητας και με τις επενδύσεις στο μέλλον και όχι μόνον σε γραφειοκρατία».

O Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι, «αν ξαναπάρει μπρος η μηχανή των νότιων περιφερειών της χώρας, η Ιταλία μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ατμομηχανή της Ευρώπης».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ