Μαξίμου: «Η ΝΔ επιχειρεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα»

Μαξίμου: «Η ΝΔ επιχειρεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα και τα μηνύματα που έστειλε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά της λιτότητας και υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στηλιτεύουν πηγές της κυβέρνησης.

«Τελικά η κυβέρνηση δεν έχει την αντιπολίτευση που τις ταιριάζει. Αδυνατεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο, περιορίζεται στο να ζητά συνεχώς εκλογές, ενώ σήμερα προσπαθεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα», σχολιάζουν σχετικά. Τονίζουν ότι η ηγεσία της ΝΔ, «εγκλωβισμένη στη γραμμή των Σαμαρά / Βενιζέλου για το χρέος, που το θεωρούσαν βιώσιμο (!), δεν μπορεί να καταλάβει ότι «το χρέος είναι το κλειδί της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», όπως είπε και ο Αμερικανός Πρόεδρος». Στο ίδιο πλαίσιο, οι κυβερνητικές πηγές παρατηρούν ότι «ακόμα δεν έφυγε από τη χώρα μας ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ΝΔ σπεύδει να μιλήσει απαξιωτικά για τις πρωτοβουλίες Ομπάμα για το χρέος», παραπέμποντας ως προς αυτό σε χαρακτηριστική αποστροφή στελέχους της ΝΔ ότι «και οι Δημοκρατικοί να κέρδιζαν στις εκλογές, ο Ομπάμα δεν πρόκειται να ρυθμίσει και να λύσει το χρέος». «Πιθανόν, στη ΝΔ να θεωρούν τον Αμερικανό Πρόεδρο σε ρόλο… μπακαλόγατου που βγάζει το τεφτέρι του και σβήνει χρέη ή αλλιώς, τον θεωρούν ψεύτη», σχολιάζουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές, για να σημειώσουν απευθυνόμενοι προς τη ΝΔ: «Εκεί στα γραφεία στην Πειραιώς, να γνωρίζουν ότι και μόνο η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα, είναι πολιτική πράξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή