ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Παγκόσμιας σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση».

«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ακόμη και υπογράμμισε πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρηκτικές δηλώσεις από πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε απόλυτα ψευδές το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης.«Αν έκλεινε την αξιολόγη η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα» υπογράμμισε.

Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ