Νίκη Ολυμπιακού, «λύγισε» ο ΠΑΟ

Νίκη Ολυμπιακού, «λύγισε» ο ΠΑΟ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς… ανάσα, ο Ολυμπιακός από τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα (59-52) και ο Παναθηναϊκός Superfoods από την ήττα που γνώρισε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ (87-84) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, θα βρεθούν «ενώπιος ενωπίω» αύριο στο ΟΑΚΑ για το ευρωπαϊκό ντέρμπι τους.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods «άγγιξε» τη νίκη, παρά την απώλεια του Τζέιμς Γκιστ και την απουσία του στα 7 τελευταία λεπτά (θλάση προσαγωγού, δεν παίζει αύριο), αλλά ο Τζέιμς Φελντέιν, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», έγινε και ο μοιραίος παίκτης με δύο αλλεπάλληλα λάθη στα 19΄΄ (ασυνεννοησία και λανθασμένη πάσα στον Σίνγκλεντον) και στα 6΄΄, όταν άφησε την μπάλα να βγει άουτ, αλλά δεν είχε καλή αντίληψη του χώρου και τελικά δόθηκε κατοχή στη Ρεάλ. Ο Νικ Καλάθης ανταποκρίθηκε πλήρως στα οργανωτικά καθήκοντά του, ενώ στον αντίποδα ο Σέρχιο Γιουλ δικαίωσε απόλυτα τον ηγετικό ρόλο του στη Ρεάλ, με τους 30 πόντους που πέτυχε και τις επιλογές του σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή εκκίνηση στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο (9-15, 21-23), αλλά η Ρεάλ ανέβασε «στροφές» στην επίθεσή της και στη δεύτερη περίοδο σκόραρε 32 πόντους, επιβεβαιώνοντας την πληθώρα επιλογών που διαθέτει (σκόραραν οι 9 από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Λάσο). Οι «πράσινοι» ήταν απρόσεκτοι στα αμυντικά καθήκοντά τους και ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα ευνόησε τη γηπεδούχο ομάδα.

ΡΕΑΛ: Ράντολφ 12 (1), Νρέιπερ 2, Φερνάντεθ 8 (2), Ντόνιτς, Μασιούλις 9 (2), Ρέγες, Αγιόν 8, Κάρολ 6, Χάντερ 4, Γιουλ 30 (4), Τόμκινς 8 (2).

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 13 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (1), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8 (1), Φελντέιν 19 (6), Γκιστ 8, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 15 (2).

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός πέτυχε επαγγελματική νίκη (59-52), αλλά η απόδοσή του δεν ήταν πειστική και ενώ η Μπαρτσελόνα, λόγω των τεσσάρων σημαντικών απουσιών της και της κακής εικόνας που παρουσίασε, «προσφερόταν» για ένα εύκολο απόγευμα. To παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και από τις δύο ομάδες, που αναζήτησαν σταθερό ρυθμό. Με τον Γιανγκ καθηλωμένο στον πάγκο και τους Μιλουτίνοφ και Μπιρτς να εναλλάσσονται στη θέση του σέντερ, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε τα ριμπάουντ (19-13), αλλά είχε το προβάδισμα του σκορ στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (32-25) και κέρδισε την φθορά του Αντε Τόμιτς με τρία φάουλ. Η οριακή υπεροχή των «ερυθρολεύκων» οφειλόταν στα 18 λάθη (12 στο ημίχρονο) που υπέπεσαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς και στα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (35%) και τρίποντα (26%), ακόμα και σε εύκολες επιλογές. Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τους 50 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αποτινάξει το άγχος, παρά το ότι προηγήθηκε 52-41 (32΄) και 56-46 (38΄) . Ο Μπιρτς σημείωσε το 58-51 στο 1΄14΄΄ πριν από την λήξη και το κλέψιμο της μπάλας από τον Καναδό σέντερ «σφράγισε» την τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 9 (1), Μπιρτς 7, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (3), Μιλουντίνοφ 2, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 5, Λοτζέσκι 1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ράις 11, Χολμς 13 (2), Ντόρσεϊ 9, Βεζένκοφ 3 (1), Ερικσον, Ολεσον 2, Κόπονεν 6 (1), Περπέρογλου 4, Τόμιτς 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή