ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια

BLOOMBERG, REUTERS

Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,2%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,63%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με κάμψη 0,66% και στο Παρίσι ο CAC 40 με πτώση 0,78%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είχε παρατηρηθεί αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά σταδιακά εξασθένησε. Αν και οι εκλογές στις ΗΠΑ και η ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησαν στη διαμόρφωση του κλίματος της αγοράς την περασμένη εβδομάδα και είχαν αντίκτυπο στους επιμέρους κλάδους με διαφορετικό τρόπο, οι μετοχές δεν επηρεάστηκαν εμφανώς. Στη διάρκεια των συναλλαγών, εντούτοις, υπήρξαν πολύ μεγάλες αυξομειώσεις κατά τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,2%, ενώ προηγουμένως είχε ενισχυθεί 0,6% και είχε υποχωρήσει αντίστοιχα. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,63%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με κάμψη 0,66% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,78%.

Το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων εξασθένησε, αν και προηγουμένως είχε ενισχυθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών. Στο Λονδίνο το πετρέλαιο είχε οριακή πτώση 0,1% στη χθεσινή συνεδρίαση και διαμορφώθηκε στα 46,90 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη το αργό ήταν αμετάβλητο στα 45,84 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση μείωσης της παραγωγής στη διάσκεψη του ΟΠΕΚ.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ