ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aυξημένες κατά 8,5% οι αεροπορικές αφίξεις το δεκάμηνο

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Τουρισμός

Αύξηση κατά 8,5% κατέγραψαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, ενώ οι οδικές αφίξεις των ξένων επισκεπτών εμφάνισαν πτώση κατά 0,3%, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο τουρκικός τουρισμός, ειδικότερα, μετά το επιχειρούμενο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα και οι χαμηλές τιμές που προσέφεραν οι Ελληνες ξενοδόχοι στις ξένες αγορές αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους ενίσχυσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής από τα μέσα του καλοκαιριού στη χώρα. Ετσι, ανατράπηκε το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για τον ελληνικό τουρισμό στο α΄ εξάμηνο του έτους και πέρασαν σε θετικό πεδίο οι αφίξεις.

Πάντως, τα τουριστικά έσοδα για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας εμφάνισαν απώλειες της τάξης των 752 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Τα νεότερα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα θα δείξουν αν και σε ποιο βαθμό η αύξηση της κίνησης βοήθησε στον περιορισμό των απωλειών. Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το δεκάμηνο έφθασαν σε 16,22 εκατ., ενώ οι οδικές αφίξεις των ξένων επισκεπτών έφθασαν σε 10,62 εκατ.

Oι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα αεροδρόμια της Καλαμάτας (24,8%), του Ακτίου (20,3%), της Κέρκυρας (13,9%) και της Σαντορίνης (13,5%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις στα αεροδρόμια της Μυτιλήνης (57,3%), της Σάμου (23%) του Αραξου (11,4%) και της Κω (11,2%).

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ