«Ο Ομπάμα έφυγε, τα προβλήματα μένουν»

«Ο Ομπάμα έφυγε, τα προβλήματα μένουν»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναγκαστική στροφή που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προς την πραγματικότητα, έπειτα από τη διήμερη «ανάπαυλα» λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, επικεντρώνουν την κριτική τους τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα ως «ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός» καθώς, μεταξύ άλλων, «επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του και για το χρέος και για το προσφυγικό».

Η κ. Γεννηματά επισήμανε επ’ αυτού ότι «το πρόβλημα είναι πως ο κ. Ομπάμα φεύγει, δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ και μένουν άλυτα. Γιατί η κυβέρνηση αυτή, εκτός από τα ψέματα που είπε για να έρθει στην εξουσία, αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Για πλήρη αντίθεση του πραγματικού περιεχομένου της επίσκεψης Ομπάμα με τους «προκλητικούς και διθυραμβικούς τόνους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνει λόγο το ΚΚΕ. Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου, της πρώτης φοράς “αριστερής” κυβέρνησης, να χειροκροτά –μαζί με τους Γλύξμπουργκ– τους ύμνους Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη “δημοκρατία”, παραμονή του εορτασμού του Πολυτεχνείου, είναι η επιβεβαίωση ότι η κατρακύλα δεν έχει πάτο».

Σε εξίσου καταγγελτικό τόνο απευθύνθηκε και ο κ. Στ. Θεοδωράκης προς συνεργάτες του στο Ποτάμι. Τους είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο να χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Διότι όταν ακόμη αυτήν την εβδομάδα απεδείχθη ότι οι υπουργοί του κάνουν αντάρτικο για τις προφανείς επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, το να πανηγυρίζεται η ευχή να μειωθεί το χρέος επιβεβαιώνει απλά ότι η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας». 

Επικριτική ήταν και η αντίδραση της Ενωσης Κεντρώων, στην οποία επισημαίνουν ότι η ουσιαστική πληροφορία των ημερών είναι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. «Μη νομίζει η κυβέρνηση ότι μέσω Ομπάμα και μέσω δημοσίων σχέσεων αλλάζει κάτι στην ουσία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, όπου τονίζεται ότι έρχεται οσονούπω το τέταρτο μνημόνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή