Εντυπωσιακός ο Μέσι, σαρωτική η Αργεντινή

Εντυπωσιακός ο Μέσι, σαρωτική η Αργεντινή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως ήρθε πραγματικά η ώρα της ανάδειξης του Λιονέλ Μέσι ως πραγματικού αρχηγού της εθνικής Αργεντινής, αφού όχι μόνο επέστρεψε στην «αλμπισελέστε» με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εντός έδρας στο 3-0 επί της Κολομβίας χθες τα ξημερώματα, αλλά και βγήκε μπροστά για να προστατεύσει συμπαίκτη του που δέχθηκε επίθεση από τον Τύπο.

Εντός γηπέδου, ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ και έφτιαξε τα άλλα δύο τέρματα της Αργεντινής (σκόρερ οι Λούκας Πράτο και Ανχελ Ντι Μαρία), ενώ «ζάλισε» επανειλημμένως τους Κολομβιανούς αμυντικούς με τις ντρίμπλες του. Η συμβολή του ήταν απαραίτητη για να ξαναμπεί η Αργεντινή στον δρόμο της πρόκρισης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, σκαρφαλώνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας στον όμιλο της Νότιας Αμερικής που οδηγεί στα μπαράζ.

Αλλά και εκτός γηπέδου ο 29χρονος Μέσι έδειξε πραγματικά στοιχεία αρχηγού, καθώς ηγήθηκε της αντίδρασης των παικτών της εθνικής ομάδας σε ρεπορτάζ που έφερε τον Εσεκίελ Λαβέτσι να κάνει χρήση μαριχουάνας. Ο Μέσι συγκέντρωσε όλη την ομάδα ενόψει της εμφάνισής του στους δημοσιογράφους και μπαίνοντας μπροστά από τους συμπαίκτες του δήλωσε: «Πήραμε την απόφαση να πάψουμε να μιλάμε στον Τύπο, και προφανώς γνωρίζετε το γιατί. Μπορείτε να μας επικρίνετε όσο θέλετε αν χάνουμε ή αν νικάμε, αν παίζουμε καλά ή άσχημα. Αυτό όμως μπαίνει στην προσωπική μας ζωή κι αν δεν το σταματήσουμε τώρα, δεν θα σταματήσει ποτέ». Ο Λαβέτσι έχει αρνηθεί τον ισχυρισμό του Αργεντινού δημοσιογράφου στο Τουίτερ και τον απειλεί με μήνυση.

Την ίδια ώρα η Βραζιλία αύξησε την απόσταση από τους διώκτες της στην κορυφή του ομίλου στους τέσσερις βαθμούς με ένα άνετο 2-0 επί του Περού και σκόρερ το νέο παιδί-θαύμα της χώρας Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον Ρενάτο Αουγκούστο. Στην τρίτη θέση, μαζί με τον εντυπωσιακό Ισημερινό (που κατέβαλε 3-0 τη Βενεζουέλα), ανέβηκε η Χιλή που νίκησε τη δεύτερη Ουρουγουάη με 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή