Κατάληψη – «αγκάθι» στο Πολυτεχνείο

Κατάληψη – «αγκάθι» στο Πολυτεχνείο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κατάληψη τελεί η αίθουσα Γκίνη του ιστορικού συγκροτήματος του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων μπήκε στην αίθουσα αργά χθες το βράδυ περί τις έντεκα η ώρα.

Για την κατάληψη έχει συνεδριάσει η Σύγκλητος του Ιδρύματος, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά ο εορτασμός του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των καταληψιών βρίσκονται άτομα πολύ νεαρής ηλικίας καθώς και ακτιβιστές, οι οποίοι τοποθετούνται στον χώρο των Αναρχικών.

«Αγκάθι» για τις αρχές του Ιδρύματος είναι ότι οι καταληψίες δεν είναι οργανωμένοι, δηλαδή φέρεται να μην υπάρχει ούτε ένα άτυπο όργανο εκπροσώπησής τους με το οποίο μπορούν οι καθηγητές του ΕΜΠ να συνομιλήσουν και να διαγνώσουν τις προθέσεις των καταληψιών.

Το ερώτημα είναι επίσης πώς θα λειτουργήσει η κατάληψη μετά το κλείσιμο του Πολυτεχνείου και την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Παρόλα αυτά έως τώρα ο εορτασμός συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών ομιλιών από τους υπεύθυνους του εορτασμού. Οι πόρτες θα κλείσουν και θα αρχίσει και η καθιερωμένη πορεία.

Για την κατάληψη υπήρξε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Συγκεκριμένα η ανάρτηση λέει τα εξής:

«Σήμερα 17/11/2016 καταλαμβάνουμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την περιφρούρησή του με κάθε διαθέσιμο μέσο. Σπάμε στην πράξη τον αποκλεισμό που για χρόνια επιβάλλουν οι κομματικοί και κρατικοί μηχανισμοί προκειμένου να κρατήσουμε το χώρο κατά τη διάρκεια της μέρας ελεύθερο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσες και όσους επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης και της εξέγερσης. Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου εν καιρώ δημοκρατίας. Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες της 15ης Νοέμβρη. ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! Αναρχικές/Αναρχικοί»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή