Ντίλαν: «Μακάρι να… μπορούσα»

Ντίλαν: «Μακάρι να… μπορούσα»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων». Αυτή ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο Μπομπ Ντίλαν, σε επιστολή του προς τη Σουηδική Ακαδημία, για τη μη διαθεσιμότητά του να παρευρεθεί ο ίδιος στην τελετή της επίσημης απονομής του Βραβείου Νομπέλ. Μέχρι στιγμής, άλλοι δύο βραβευθέντες δεν παρέλαβαν αυτοπροσώπως το Νομπέλ: ο Χάρολντ Πίντερ το 2005 και η Ντόρις Λέσινγκ το 2007.

Σε ανακοίνωσή της, η Σουηδική Ακαδημία δήλωσε ότι το βραβείο εξακολουθεί να του ανήκει, αλλά η μοναδική του υποχρέωση είναι να δώσει διάλεξη – ή συναυλία, όπως του είχαν προτείνει όταν δεν τον έβρισκαν για μέρες στο τηλέφωνο, μπας και τον καλοπιάσουν. Αυτή του η υποχρέωση πρέπει να πραγματοποιηθεί όποτε τον βολεύει εντός έξι μηνών, αρχής γενομένης από τη 10η Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή. Αρα ο Μπομπ Ντίλαν, για τη βράβευση του οποίου γράφτηκαν μύρια όσα θετικά και αρνητικά, πρέπει να βρει λίγο χρόνο, έως τις 10 Ιουνίου, για να δώσει διάλεξη ή συναυλία προς τιμήν του βραβείου, το οποίο, όπως δήλωσε, εκτιμά ιδιαιτέρως. «Μακάρι να μπορούσα να το παραλάβω ο ίδιος», ανέφερε η Ακαδημία ότι έγραψε στην προσωπική του επιστολή ο τροβαδούρος. Μακάρι, λέμε κι εμείς, να μη χρειαζόταν να γίνει τόσο μεγάλο θέμα – αλλά έτσι συμβαίνει με τους μεγάλους καλλιτέχνες: εξάπτουν πάθη, που πολλές φορές οι ίδιοι δημιουργούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή