Επειτα από πτώση στον ύπνο του πέθανε ο Λέοναρντ Κοέν

Επειτα από πτώση στον ύπνο του πέθανε ο Λέοναρντ Κοέν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απροσδόκητος και γαλήνιος» ήταν ο θάνατος του 82χρονου τραγουδιστή και ποιητή της ροκ σκηνής Λέοναρντ Κοέν σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο μάνατζερ του, Ρόμπερτ Κόρι.

Τα τελευταία στοιχεία φανερώνουν ότι ο Κοέν άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που κοιμόταν, έπειτα από πτώση, συμπληρώνοντας το κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα σε σχέση με την αιτία του θανάτου του.

Μάλιστα η ανακοίνωση αποκαλύπτει πως ο Λέοναρντ Κοέν πέθανε στις 7 Νοεμβρίου, 3 ημέρες πριν γίνει γνωστή η είδηση στο ευρύ κοινό.

Η κηδεία του Κοέν έγινε στο Μόντρεαλ στις 10 Νοεμβρίου και ετάφη δίπλα στη μητέρα του και τον πατέρα του.

Τον περασμένο μήνα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, ο Κοέν είχε δηλώσει πως υπήρχαν πολλά που ήθελε να κάνει ακόμη, αλλά πως ήταν έτοιμος και να πεθάνει.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Κοέν έχει έναν θησαυρό με αδημοσίευτα και ημιτελή ποιήματα που θέλει να προλάβει να τα ηχογραφήσει ή να τα δημοσιεύσει. Αγγλόφωνος του Καναδά, ο Κοέν ήταν γιος ενός ευκατάστατου εβραίου εμπόρου υφασμάτων.

Σε ηλικία έξι ετών, έχασε τον πατέρα του και αυτό τον σημάδεψε για όλη του την ζωή. Έφηβος έμαθε κιθάρα και έγινε μέλος του μουσικού γκρουπ Buckskin Boys, το οποίο έπαιζε μουσική κάντρι. Αργότερα, τον καιρό που ήταν σπουδαστής στο Πανεπιστήμιο McGill εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα που τον έκαναν γνωστό στους καναδικούς λογοτεχνικούς κύκλους. Το 1963 εγκαταστάθηκε στην Ύδρα, όπου συνέχισε να γράφει. Με το μυθιστόρημα Beautiful Losers (Θαυμάσιοι αποτυχημένοι, 1966), γνώρισε την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας.

Ωστόσο, το 1967 αποφάσισε να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ για να αφοσιωθεί στην μουσική. Το 1992 κυκλοφόρησε τον πιο πολιτικοποιημένο δίσκο του με τίτλο The Future, και δύο χρόνια κατόπιν αποφάσισε να γίνει βουδιστής, μέχρι που χειροτονήθηκε μοναχός. Αλλά το 1999 εγκατέλειψε τον μοναστικό βίο, για να εκδώσει δύο ακόμα δίσκους. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά είναι πατέρας δύο παιδιών, του Άνταμ και της Λόρκα (1974), που απέκτησε με την Σούζαν Έλροντ. Το 2010 βραβεύτηκε με Τιμητικό Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή