Π. Καμμένος: «Όλοι στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις και την Κυπριακή κυβέρνηση»

Π. Καμμένος: «Όλοι στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις και την Κυπριακή κυβέρνηση»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aμέσως μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Έθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε με δηλώσεις του την συμπαράσταση του προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, λέγοντας πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τον Ελληνισμό. Παράλληλα τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και αυτό που επιβάλλει η διεθνής νομιμότης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

«Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Όλοι στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις και την Κυπριακή κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν θέματα τα οποία αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για τον Ελληνισμό. Το ένα είναι το θέμα των εγγυήσεων και βεβαίως το θέμα της άμεσης αποχώρησης των δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και είμαστε προσεκτικοί στις διαπραγματεύσεις, να μην γίνει προσπάθεια από κάποιους να γυρίσουμε στο καθεστώς του 1960, όπου η μειοψηφία ουσιαστικά ελέγχει την πλειοψηφία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος.

Ελπίζω, από την άλλη πλευρά, να υπάρχει μία σοβαρότητα και μία απόφαση ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί το μέρος εκείνο της Κύπρου που το 1974 έπεσε θύμα εισβολής και κατοχής.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και αυτό που επιβάλλει η διεθνής νομιμότης. Η λύση πέραν από δίκαιη θα πρέπει να είναι και λειτουργική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή