Αίγυπτος: Εκλογές νέων μητροπολιτών και επισκόπων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Αίγυπτος: Εκλογές νέων μητροπολιτών και επισκόπων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέους μητροπολίτες και δύο νέους επισκόπους ανέδειξε στη σημερινή συνεδρίαση της 3ης ημέρας, η ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλεξανδρινού προκαθημένου, Θεοδώρου Β΄, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο νυν μητροπολίτης Νειλουπόλεως, Γεννάδιος, εξελέγη μητροπολίτης Μποτσουάνα. Ο μέχρι σήμερα επίσκοπος Ναυκράτιδος, Μελέτιος, εξελέγη μητροπολίτης Καρθαγένης, με έδρα την Τύνιδα της Τυνησίας. Ο μέγας εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, π. Θεόδωρος Δριδάκης, εξελέγη παμψηφεί επίσκοπος Βαβυλώνος και ανέλαβε παράλληλα και τη σημαντική διοικητική θέση του πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου.

Τέλος, ο αρχιμανδρίτης, π. Αγαθόνικος Νικολαΐδης, εξελέγη παμψηφεί επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Αναλυτική ανακοίνωση από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή