Θεσσαλονίκη: Χρηματοδοτούνται με 32,3 εκ. ευρώ έργα διαχείρισης αστικών αποβλήτων

Θεσσαλονίκη: Χρηματοδοτούνται με 32,3 εκ. ευρώ έργα διαχείρισης αστικών αποβλήτων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών αποβλήτων μπορούν να χρηματοδοτηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ η πρόσκληση για χρηματοδότηση των έργων απευθύνεται στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο ύψος της χρηματοδότησης είναι 32,3 εκ. ευρώ και στο εξής μπορούν να προχωρήσουν οι τμηματοποιημένες πράξεις, δηλαδή ώριμες υποδομές και έργα, όπως η επέκταση του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας (ΧΥΤΑ Αλμωπίας) και ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Βορειοδυτικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, η επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας Χαλκιδικής, η στεγανοποίηση των κυψελών 3 και 4 του ΧΥΤΑ Βορειοδυτικής ενότητας Ν. Θεσσαλονίκης (ΧΥΤΑ Μαυροράχης), ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων / Υπολειμμάτων 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Χαλκιδικής και η επέκταση του υφιστάμενου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα έργα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή