Πλαστά εισιτήρια ΟΑΣΑ στο Μενίδι

Πλαστά εισιτήρια ΟΑΣΑ στο Μενίδι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπηρεσίες του ΟΑΣΑ και η οικονομική αστυνομία (η ομάδα για την προστασία της δημόσιας περιουσίας) φαίνεται ότι κατάφεραν χθες να διαλευκάνουν ένα τμήμα του προβλήματος των πλαστών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ. Σε έφοδο σε τυπογραφείο του Μενιδίου στις 3.30 την Πέμπτη τα ξημερώματα, ο διευθυντής κομίστρου του ΟΑΣΑ, η αστυνομία και ο εισαγγελέας που τους συνόδευε εντόπισαν εισιτήρια αξίας 50.000 ευρώ, τυπωμένα, αλλά και ρολά έτοιμα να κοπούν, άγνωστης αξίας, καθώς και ποσότητα χαρτιού σε καρτέλες.

Οι υπεύθυνοι της μονάδας που συνελήφθησαν δεν απάντησαν στο ερώτημα σε ποια μηχανήματα τύπωναν τα εισιτήρια. Ενας ακόμα αναζητείτο χθες το βράδυ από τις Αρχές. Η έφοδος έγινε μετά σχετική καταγγελία, αλλά και ευρήματα ελεγκτών που είχαν εντοπίσει εισιτήρια σε σταθμούς του μετρό να είναι διαφορετικά από τα εισιτήρια που υποτίθεται, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού το 2015, ότι εκτυπώνονταν στη Λετονία. Η λετονική εταιρεία ανέλαβε το έργο σε συνεργασία με την ελληνική στο Μενίδι, με την 3335/2015 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ, με συνολικό τίμημα 950.000 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές τις αγοράς που ενημέρωσαν την «Κ» για το περιστατικό, το κράτος είχε ζητήσει από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να μείνουν «κάτω» από το 1 εκατ. ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός πιο γρήγορα. Πηγές της αγοράς λένε ότι το χαρτί που είχε αγοραστεί ήταν περισσότερο από εκείνο που χρειαζόταν για να τυπωθούν τα εισιτήρια, αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο από τις έρευνες των Αρχών αν τα εισιτήρια τυπώνονταν εν μέρει στη Λετονία και έφθαναν στην Ελλάδα για να συμπληρωθούν ή ένας μεγάλος αριθμός από αυτά τυπώνονταν εξαρχής στο Μενίδι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», βρέθηκε ένας σημαντικός αριθμός εισιτηρίων που είχε τους ίδιους αριθμούς, ένδειξη ότι τα εισιτήρια τυπώνονταν στην Αθήνα. Εισιτήρια που τύπωσαν οι Λετονοί εστάλησαν στο ΟΑΣΑ και βρέθηκαν να είναι σύμφωνα με τις απαιτητικές τεχνικές προδιαγραφές (περιλαμβάνουν δέκα μέτρα ασφαλείας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή