Αύξηση των πωλήσεων κατά 13,7% για την ΑΒ Βασιλόπουλος το εννεάμηνο

Αύξηση των πωλήσεων κατά 13,7% για την ΑΒ Βασιλόπουλος το εννεάμηνο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 13,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 για την ΑΒ Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η αλυσίδα, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 1,6 δισ. ευρώ, όταν συνολικά το 2015 είχε κλείσει με τζίρο 1,94 δισ. ευρώ. Η περίπτωση της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Αν και όταν μια αγορά είναι πτωτική, ο κυρίαρχος του κλάδου υφίσταται συνήθως σημαντική πτώση των πωλήσεών του, εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: συνολικά ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI, κατέγραψε μείωση αξίας πωλήσεων 7,8% στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, αλλά η ΑΒ κατέγραψε αύξηση 13,7%, ενώ σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων η αύξηση είναι επίσης εντυπωσιακή, της τάξης του 9%.

Αν μη τι άλλο τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που είναι ήδη γνωστό στην αγορά, ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η αλυσίδα που κυρίως έχει ωφεληθεί από την κατάρρευση της εταιρείας Μαρινόπουλος (τυπικά την υπολειτουργία αυτής). Επιπλέον, η επενδυτική πολιτική που, παρά την οικονομική κρίση, εφαρμόζει με τη συνέχιση του ανοίγματος νέων καταστημάτων και της εξαγοράς τοπικών αλυσίδων αποδεικνύεται ότι αποδίδει καρπούς.

Ειδικότερα, τους πρώτους εννέα μήνες η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2013 – 2015 οι συνολικές επενδύσεις της διαμορφώθηκαν σε 260 εκατ. ευρώ. Μόνο εντός του 2016 η εταιρεία έχει δημιουργήσει 871 νέες θέσεις εργασίας και μέχρι το τέλος του έτους αυτές αναμένεται να προσεγγίσουν τις 1.000. Σημειώνεται ότι στην τριετία 2013 – 2015 η εταιρεία δημιούργησε 1.913 νέες θέσεις εργασίας. Πλέον αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα με πάνω από 13.800 εργαζομένους, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της ανέρχεται πλέον σε 367.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζομένους της ΑΒ, για την καθημερινή τους προσπάθεια που αποτελεί θεμέλιο και έμπνευση πίσω από κάθε μας ενέργεια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους πελάτες μας για τη διαρκή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. H σχέση μας, η σχέση που δημιούργησε ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος 78 χρόνια πριν και που παραμένει ζωντανή στην καθημερινότητά μας, στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό».

Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, πάντως, ήταν θετικά όχι μόνο για την ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά συνολικά για τον ολλανδοβελγικό όμιλο Ahold – Delhaize, όπου ανήκει η ΑΒ. Οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα (σ.σ.: η συγχώνευση της Ahold με τη Delhaize ολοκληρώθηκε φέτος) διαμορφώθηκαν σε 13,85 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι 8,44 δισ. στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Το καθαρό εισόδημα αυξήθηκε κατά 24,9%, στα 236 εκατομμύρια ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2016, ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 3,5%.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή