Μίσθωση χιονοδρομικού στα Τρία-Πέντε Πηγάδια

Μίσθωση χιονοδρομικού στα Τρία-Πέντε Πηγάδια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Capitol ΙKE αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Νάουσας για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Τρία-Πέντε Πηγάδια, έως τις 31 Αυγούστου 2017.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο όρος Βέρμιο βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 1.430 και 2.005 μέτρων. Διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορεία, ορειβασίας κ.ά. Υπάρχουν πίστες για αρχαρίους, πίστες μεγάλης δυσκολίας καθώς και δρόμοι αντοχής μήκους 3,5-20 χλμ. Τη χιονοδρομική περίοδο (Δεκέμβριος – Απρίλιος) λειτουργούν 6 αναβατήρες, 4 συρόμενοι αναβατήρες και 1 baby lift. Eπιπλέον, διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Η έκταση, 2.860 στρεμμάτων, όπου αναπτύσσεται το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ιδιοκτησίας 100% του Δήμου Νάουσας η οποία περιήλθε σε αυτόν κατόπιν αγοράς των 4/5 του δασικού κτήματος και παραχώρησης του 1/5 από το ελληνικό Δημόσιο. Η πλειοδότρια εταιρεία κατέθεσε προσφορά 41.100 ευρώ. Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού είχε ορισθεί το ποσό των 30.000 ευρώ. Η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να θέτει σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο σε κάθε περίπτωση και ημέρα (καθημερινές, εορτές και αργίες) είτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε σε περίπτωση επίσημων αγώνων, ομαδικών εκδρομέων, ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή