Δεύτερη ευκαιρία σε αστέγους με κάθε γεύμα

Δεύτερη ευκαιρία σε αστέγους με κάθε γεύμα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ. Εκατοντάδες θαυμαστές του Λεονάρντο Ντι Κάπριο έσπευσαν χθες έξω από εστιατόριο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, για να δουν από κοντά τον σταρ του Χόλιγουντ, που γευμάτισε εκεί για να στηρίξει εκστρατεία υπέρ των αστέγων. Ο Ντι Κάπριο επέλεξε το «κοινωνικό» εστιατόριο Home (Οικία), τα μέλη προσωπικού του οποίου υπήρξαν άστεγοι. Το Home φιλοδοξεί να προσφέρει γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου, αφιερώνοντας μέρος των εσόδων στη σίτιση άστεγων κατοίκων της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

«Κάθε Δευτέρα, οι άστεγοι μπορούν να προσέλθουν στο Home και να δειπνήσουν με αξιοπρέπεια, αλλά και να επιδιώξουν να απασχοληθούν σε αυτό, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της έλλειψης κατοικίας. Η επιλογή του Λίο –όπως είναι γνωστός ο Ντι Kάπριο στους φίλους του– να διαφημίσει την πρωτοβουλία μας είναι ιδιαίτερα τιμητική», λέει ο Τζος Λίτλτζον, ένας από τους ιδρυτές του Home. Το γεύμα του Ντι Κάπριο συνέθεσαν τέσσερις σεφ. Η μία από αυτούς, η Μπίφι Μακέι, υπήρξε άστεγη για χρονικό διάστημα πέντε ετών, προτού ενταχθεί στο πρόγραμμα επιμόρφωσης Social Bite, που χρηματοδοτείται εν μέρει από τα έσοδα του εστιατορίου. «Οσο ήμουν άστεγη δεν ένιωθα σαν άνθρωπος, αισθανόμουν αόρατη. Σήμερα, έχω αποκτήσει ζωή και επαγγελματική αυτοπεποίθηση. Λατρεύω τον Ντι Κάπριο από όταν ήμουν μικρή. Πρόκειται για όνειρο που έγινε πραγματικότητα», λέει η Μακέι.

Ο συνάδελφός της, Σόνι Μέρεϊ, λέει: «Πριν από τρία χρόνια, ήμουν στον δρόμο και περνούσα από το ίδρυμα Social Bite για το δωρεάν φαγητό. Ηθελα να βρω δουλειά, αλλά έχω κάνει φυλακή και ήμουν χρήστης ηρωίνης. Οι δημιουργοί του Home μου έδωσαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου». Ο Ντι Κάπριο ακολούθησε το παράδειγμα του εξίσου πολιτικά ευαίσθητου συναδέλφου του, Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος επισκέφθηκε υποκατάστημα της αλυσίδας κοινωνικών εστιατορίων Social Bite στο Εδιμβούργο πριν από λίγους μήνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή