Μάχη «αιωνίων» σε ευρωπαϊκή αρένα

Μάχη «αιωνίων» σε ευρωπαϊκή αρένα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσκαιρη ισοβαθμία του γηπεδούχου Παναθηναϊκού Superfoods και του φιλοξενούμενου Ολυμπιακού, ύστερα από εφτά αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα (4 νίκες – 3 ήττες), θα πάψει να υφίσταται από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα (21.15) που θα έχει ευρωπαϊκό μανδύα, αλλά και όλα τα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ντέρμπι των «αιωνίων». Για ενδέκατη φορά στην ιστορία τους, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συγκροτήσουν ελληνικό «εμφύλιο» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά στη φετινή περίοδο, έναν μήνα μετά την εύκολη επικράτηση των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, που οδήγησε τους «πράσινους» στην αλλαγή του προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα τον απόντα Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος θα μείνει εκτός για περίπου δύο μήνες, αφού υπέστη «απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού». Ο Αμερικανός ενδεχομένως να οδηγηθεί στο χειρουργείο, ενώ δεν αποκλείεται και η αντικατάστασή του.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ότι είναι προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του ελληνικού ντέρμπι, επειδή έχει παρόμοιες εμπειρίες από τους αγώνες της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, οι οποίες, επίσης, θα παίξουν σήμερα στη Βαρκελώνη.

«Γνωρίζω ότι όλος ο κόσμος “ζει” αυτά τα παιχνίδια με μεγάλη ένταση. Σαφώς, δεν πρόκειται απλά για ένα οποιοδήποτε παιχνίδι που το αποτέλεσμα είναι το μόνο που ενδιαφέρει. Το πρόγραμμα απαιτεί να συγκεντρωθείς και να έχεις έτοιμη ενέργεια για το επόμενο παιχνίδι και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο τώρα. Απαιτείται η καλύτερη εκδοχή μας, για να μπορέσουμε να νικήσουμε» είπε ο Πασκουάλ.

Στον Ολυμπιακό, η νίκη στον προχθεσινό αγώνα με την Μπαρτσελόνα επανέφερε την ηρεμία, έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θεωρεί ότι οι παίκτες του πρέπει να επαναλάβουν την αμυντική προσπάθειά τους, κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά να βελτιώσουν τα ποσοστά της επίθεσης.

«Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, γιατί θα είναι γηπεδούχος, ενώ παίζει πολύ καλύτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα και κερδίζει εύκολα στην έδρα του, ενώ χάνει δύσκολα εκτός έδρας. Οπως συμβαίνει σε κάθε αλλαγή προπονητή στις ομάδες, οι παίκτες επιδιώκουν να παίζουν καλύτερα». Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, η απουσία του Τζέιμς Γκιστ είναι σημαντική, αλλά όπως τόνισε μπορεί να καλυφθεί από τους συμπαίκτες του και κατέληξε: «Δεν υπάρχει θέμα κούρασης όταν πρόκειται για ντέρμπι “αιωνίων” αντιπάλων, γιατί το κίνητρο είναι πάντα υψηλό και καλύπτει όλους τους άλλους παράγοντες επηρεασμού της απόδοσης».

• «Σημασία έχει το… πώς θα παρουσιαστεί η εθνική ομάδα στο επόμενο Ευρωμπάσκετ, παρά ο όμιλος που θα κληρωθεί. Ενα είναι το δεδομένο για την εθνική ομάδα. Θέλουμε παρά πολύ μια μεγάλη διάκριση» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ο Γιάννης Μπουρούσης, ενόψει της κλήρωσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ (22/11).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή