Συζητήσεις της Fraport στις ΗΠΑ για ενίσχυση της επιβατικής κίνησης

Συζητήσεις της Fraport στις ΗΠΑ για ενίσχυση της επιβατικής κίνησης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο πρώτος γύρος συζητήσεων της Fraport Greece με ξένες αεροπορικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες αλλά και tour operators, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που αναμένεται να παραλάβει στις αρχές του 2017.

Πηγές της διεθνούς βιομηχανίας μεταφορών αναφέρουν πως η Fraport Greece ήταν εκ των πλέον ενεργών ομίλων στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο 139ο IATA Slot Conference στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Το συνέδριο, που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, συγκεντρώνονται εκπρόσωποι όλων των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων αλλά και των εθνικών αρχών συντονισμού πτήσεων, προκειμένου να συμφωνηθούν και να διαπραγματευθούν τα slots (χρονοθυρίδες) που κάθε αεροπορική εταιρεία θα έχει στα διάφορα αεροδρόμια που θα εκτελεί δρομολόγια κατά την επόμενη περίοδο. Στην προκειμένη περίπτωση, το καλοκαίρι του 2017. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την πρόθεση να επενδύσουν στην αγορά της Ελλάδας και να επωφεληθούν από τις αυξημένες τουριστικές ροές. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών προτίθεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των πτήσεων τους στα 14 αεροδρόμια κατά την επόμενη θερινή περίοδο, γεγονός που υποστηρίζεται και από την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων της Ελλάδας.

H πρώτη εμφάνιση της αντιπροσωπείας της Fraport Greece στο συγκεκριμένο συνέδριο συγκέντρωσε αυξημένο ενδιαφέρον από τις αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στις σχετικές εργασίες. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των 14 αεροδρομίων, η σταδιακή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και η υποστήριξη διαφόρων προορισμών μέσω στοχευμένων ενεργειών αποτέλεσαν σημεία εκτενών παρουσιάσεων σε δεκάδες αερομεταφορείς και operators.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή