Δεκατρείς συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

Δεκατρείς συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεκατρείς συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι αρχές συνέλαβαν οκτώ Έλληνες, επτά άνδρες, οι δύο 17 και 18, 29,35 και 28 ετών και μια γυναίκα, ηλικίας 22 ετών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες  υπάρχει ένας Ρουμάνος,16 ετών, ένας Αλβανός, 29 ετών και τρεις υπήκοοι Συρίας 20 και 19 ετών. Οι δύο συνελήφθησαν στην Τοσίτσα με τις μολότοφ στο χέρι.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, τα χθεσινά επεισόδια δεν ξεκίνησαν από τους δρόμους της Αθήνας για να «καταλήξουν» στο Πολυτεχνείο της οδού Πατησίων καθώς αναρχικοί βρίσκονταν ήδη από το πρωί μέσα στο ΕΜΠ, έχοντας καταλάβει το κτίριο Γκίνη, και δεν συμμετείχαν στην πορεία.

Οι συγκρούσεις των κουκουλοφόρων με την αστυνομία κράτησαν σχεδόν 2 ώρες, με τους καταληψίες, που είχαν φτιάξει οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, να πετούν βόμβες μολότοφ και να καίνε θρανία στην είσοδο επί της Πατησίων.

Η σύντομη χρονικά λήξη των επεισοδίων επέτρεψε στις ηγεσίες του ΕΜΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. να αποφύγουν την «καυτή πατάτα» που τους πέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» στην αστυνομία για επέμβαση εάν έκρινε ότι συντρέχουν οι λόγοι.

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα, τι θα συμβεί αν οι περίπου 40 καταληψίες του κτιρίου Γκίνη δεν αποχωρήσουν σήμερα, αλλά παραμείνουν σε αυτό, όπως είχαν δηλώσει από χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή