Από τον Στινγκ και τον Μπόνο στο… Παλλάς

Από τον Στινγκ και τον Μπόνο στο… Παλλάς

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ πρώτης όψεως, η συναυλία της 23ης Νοεμβρίου δεν έχει τίποτα το ασυνήθιστο: ένας Ελληνας συνθέτης παρουσιάζει στο Παλλάς τα τραγούδια που έγραψε σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τον Κώστα Μακεδόνα, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και άλλους ερμηνευτές της εγχώριας σκηνής. Μόνο που ο Περικλής Κανάρης, πλέον μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, επιστρέφει στην Αθήνα φέρνοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών Νεοϋορκέζων μουσικών, με τους οποίους παρουσίασε ήδη το άλμπουμ του «Αόρατος» στο φημισμένο Tribeca Performing Arts Center. Ανάμεσά τους, ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης Μπεν Μπάτλερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Τζορτζ Μάικλ, Στίβι Γουόντερ, Ανι Λένοξ, Σέριλ κρόου, Μπόνο και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα. Ενόψει της εμφάνισής του στο Παλλάς, όπου μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσει τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μπεν Μπάτλερ μίλησε στην «Κ» για τη γνωριμία του με τον Περική Κανάρη, την προσωπική του δουλειά και το πάθος του για τις μουσικές του κόσμου.

«Πρωτοσυνάντησα τον Περικλή μέσω ενός κοινού μας φίλου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είχαμε όλοι αποφοιτήσει από το Berklee College of Music της Βοστώνης και ζούσαμε στην Αστόρια. Αντιλήφθηκα εξαρχής ότι πρόκειται για έναν σοβαρό μουσικό, έναν ταλαντούχο συνθέτη που πάντα δημιουργεί ποιοτικά πρότζεκτ», αναφέρει. «Χρόνια αργότερα, όταν μου μίλησε για το σχέδιό του για τον “Αόρατο”, εντυπωσιάστηκα και ήμουν πολύ πρόθυμος να συμμετάσχω. Λατρεύω τη μουσική που συνδυάζει, με έξυπνο τρόπο, στοιχεία από τη λαϊκή ή την παραδοσιακή με τη σύγχρονη ροκ και ποπ. Πιστεύω ότι το άλμπουμ είναι καταπληκτικό».

Λίγο πριν από την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, ο αυστραλιανής καταγωγής μουσικός δηλώνει ενθουσιασμένος με τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει και το γεγονός ότι θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με όλους αυτούς τους «Ελληνες θρύλους». «Πάντα ήμουν σαν… σφουγγάρι, από μουσικής άποψης. Στα νιάτα μου ήταν η ροκ, ύστερα η τζαζ και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους, μαζί με λίγη κλασική. Τα τελευταία χρόνια με έλκουν η ακουστική μουσική και τα κιθαριστικά σόλο. Για αρκετό καιρό λάτρευα το φλαμένκο, ύστερα ήρθε η κέλτικη μουσική και πιο πρόσφατα ερωτεύτηκα την αφρικανική μουσική, κυρίως από το Μάλι».

Ο Μπεν Μπάτλερ είχε την τύχη να συνυπάρξει στο στούντιο και στη σκηνή με ορισμένα από τα ινδάλματα της παιδικής του ηλικίας, όπως ο Μπόνο, o Στίβι Γουόντερ και κυρίως ο Στινγκ, η συνεργασία με τον οποίο ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής του. «Με τον Στινγκ είχα την ευκαιρία να παίξω μπροστά σε χιλιάδες άτομα όλα τα τραγούδια που άκουγα μεγαλώνοντας. Μάλιστα, όταν ήμασταν παιδιά, είχαμε πάει στη συναυλία του και μετά τον αιφνιδιάσαμε μπροστά στο ξενοδοχείο του, προσπαθώντας να τον κάνουμε να ακούσει την κασέτα με τη μουσική μας (δεν το βρήκε ιδιαίτερα διασκεδαστικό!), συνεχίζει. «Είναι τόσο καλός κι ευγενικός, λατρεύει τη μουσική και τη σκληρή δουλειά. Είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας».

​​Η μουσική παράσταση «Αόρατος» του Περικλή Κανάρη παρουσιάζεται στο Παλλάς την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή