Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Οικογενειακή γιορτή»

Θεσσαλονίκη

Το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ και Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή γιορτή» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε διασκευή του Ντέιβιντ Ελντριτζ και σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου. Κάθε Τετάρτη στις 6 μ.μ., Πέμπτη με Κυριακή στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Μια βασίλισσα στην όπερα»

Θεσσαλονίκη

Η Αικατερίνη Κορνάρο, τελευταία βασίλισσα της Κύπρου τον 15ο αιώνα, μια συναρπαστική γυναίκα που ενέπνευσε μεγάλους ζωγράφους και συνθέτες με την προσωπικότητα και την τραγική ζωή της, «πρωταγωνιστεί» στην έκθεση «Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Οπερα» του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, που εγκαινιάζεται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών (Αγίου Δημητρίου 159A). Θα ακολουθήσει διάλεξη της Αγγελ Νικολάου-Κονναρή και οπερατικό δρώμενο με άριες από την όπερα «Η βασίλισσα της Κύπρου». Διάρκεια έκθεσης έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ήχος του όπλου»

Θεσσαλονίκη

Με την παράσταση

«Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζεται το θεατρικό φεστιβάλ «Το Αυλαία πάει… Αυλαία» στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το 1987 και αποτέλεσε την τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Καρόλου Κουν. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μίνα Χειμωνά, Λιάνα Παρούση, Πάνος Νάτσης, Τάσος Περάκης και Εφη Κιούκη. Απόψε στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ»

Θεσσαλονίκη

Το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, που πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνεται για δεύτερη σεζόν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Με πηγή έμπνευσης την ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, το 1999, και μια τυχαία συνάντησή του με δύο κορίτσια, ο κινηματογραφιστής Σταύρος Τσιώλης υπογράφει ένα έργο γεμάτο χιούμορ και τρυφερότητα. Aπό τις 23 Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15 νέοι δημιουργοί σε έξι δωμάτια

Εξι δωμάτια του Aristotelous Project (Αριστοτέλους 26, Θεσσαλονίκη) γεμίζουν με έργα τέχνης στο πλαίσιο του εικαστικού εγχειρήματος που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της γκαλερί Καλφαγιάν και τη συμμετοχή 15 νέων καλλιτεχνών, τους οποίους επέλεξαν οι επιμελητές Παναγής Κουτσοκώστας, Αρετή Λεοπούλου και Ειρήνη Παπακωνσταντίνου. Ανάμεσά τους οι Βασίλης Αλεξάνδρου, Ανέστης Ιωάννου, Ηλίας Μαμαλιόγκας, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Λάμπρος Ασημάκης, Στέλλα Ουζουνίδου, Δημήτρης Φραγκάκης και Νατάσα Μπιζά. Εως τις 3 Δεκεμβρίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Βραζιλιάνικες μελωδίες

O χώρος ζωής και τέχνης, το «Φουγάρο» του Ναυπλίου έχει απόψε μια ειδική μουσική βραδιά για όσους αγαπούν τις βραζιλιάνικες μελωδίες. Στις 10 μ.μ. οι Quartet Brasileirinho με τραγουδίστρια τη Nana Trevor έρχονται στο Fougaro Le Café. Θα ακούσουμε «πειραγμένους» ήχους της βραζιλιάνικης μουσικής, όπως αυτή έγινε γνωστή κατά την εποχή της Bossa Nova, όσο και τη λαϊκή μουσική Musica Popular Brasileira με έντονο στοιχείο τους ρυθμούς της samba και αφρικανικές επιρροές. Μαζί με τη Nana Trevor, οι μουσικοί Γρηγόρης Ντάνης, Μάνος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Μπινιάρης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με προσωπικότητες ως έμπνευση

Eδώ και λίγες ημέρεςέχει ξεκινήσει η έκθεση γλυπτικής του γλύπτη Γιώργου Κικώτη στους χώρους του Hyatt Regency Thessaloniki. Θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Περιλαμβάνει τη νέα σειρά γλυπτών σε μπρούντζο του καλλιτέχνη, στην οποία εμπνέεται από προσωπικότητες της τέχνης, όπως ο Dali, αλλά και επεξεργάζεται το μορφότυπο του ανθρώπου, όπως εξελίχθηκε στη γλυπτική από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, δεν λείπουν από τη γλυπτική του οι αναφορές στους αρχαιοελληνικούς μύθους που επηρέασαν ανά τους αιώνες την ανάπτυξη της τέχνης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τον αστικό χώρο της Σμύρνης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 22/11 στις 8 μ.μ. Η Αλέκα Καραδήμου-Γερόλυμπου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, θα μιλήσει με θέμα «Οψεις του αστικού χώρου της Σμύρνης πριν και μετά την Καταστροφή» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η ομιλήτρια έχει δημοσιεύσει μελέτες για την πολεοδομική ιστορία των οικισμών στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτήν την περίοδο συνεχίζεται στο Μουσείο η περιοδική έκθεση «Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή