Ολοταχώς για έναν συναρπαστικό τελικό η Φόρμουλα 1

Ολοταχώς για έναν συναρπαστικό τελικό η Φόρμουλα 1

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 52η νίκη του Λιούις Χάμιλτον στη Φόρμουλα 1 ήταν αναμφίβολα ιστορική, καθώς ο Βρετανός οδηγός ξεπέρασε τον Αλέν Προστ, μετά την πρώτη θέση στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας. Η νίκη αυτή, ωστόσο, μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς ο Νίκο Ρόσμπεργκ διατηρεί την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Χάμιλτον εμφανίστηκε εκνευρισμένος μετά τη λήξη του αγώνα της Βραζιλίας, ο οποίος βεβαίως σημαδεύθηκε από κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις εντός της πίστας. Ο Χάμιλτον στάθηκε στην… τύχη που έχει τη φετινή σεζόν ο Νίκο Ρόσμπεργκ καθώς το μοιραίο λάθος της Ρεντ Μπουλ να κάνει ένα περιττό –όπως αποδείχθηκε– πιτ στοπ, έφερε τον Ρόσμπεργκ στη δεύτερη θέση, διατηρώντας τον Γερμανό ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Χάμιλτον ευχήθηκε για τον τελευταίο αγώνα στο Αμπου Ντάμπι να υπάρχει καλύτερη κρίση από τους ιθύνοντες της Ρεντ Μπουλ.

Το ντεμαράζ του Χάμιλτον στο τέλος του πρωταθλήματος και η τρίτη συνεχόμενη νίκη του, συνδυάζεται ουσιαστικά με τη διαχείριση δυνάμεων που κάνει ο Ρόσμπεργκ έχοντας βγει ισάριθμες φορές δεύτερος χωρίς να «ζορίζει» ιδιαίτερα το μονοθέσιό του. Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον έχουν από 9 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών είναι το τι έκαναν όταν δεν έβγαιναν πρώτοι. Ο Χάμιλτον «πληρώνει» τις δύο εγκαταλείψεις του σε Ισπανία και Μαλαισία, την έβδομη θέση στην Κίνα και την 5η στο Αζερμπαϊτζάν, τη στιγμή που ο Ρόσμπεργκ εμφανίζεται πιο μεθοδικός στα γκραν πρι που δεν αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία.

Ως προς τον τελευταίο αγώνα, οι 12 πόντοι δημιουργούν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στον Ρόσμπεργκ που με σωστή διαχείριση θα στεφθεί πρωταθλητής, καθώς του αρκεί μια παρουσία στο βάθρο, ανεξαρτήτως της θέσης την οποία θα καταλάβει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Ρόσμπεργκ έχει να μείνει εκτός βάθρου από τις 31 Ιουλίου και το γερμανικό γκραν πρι όταν είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Στην πιθανότητα ο Ρόσμπεργκ να μείνει εκτός των πρώτων τριών θέσεων, υπάρχουν αρκετά σενάρια ως προς το πού θα καταλήξει ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή: Αν τερματίσει ο Ρόσμπεργκ τέταρτος, πέμπτος ή έκτος, τότε χρειάζεται ο Χάμιλτον τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, για να του κλέψει την ύστατη στιγμή το στέμμα.

Αν ο Ρόσμπεργκ καταταγεί έβδομος ή όγδοος, τότε αρκεί στον Χάμιλτον οποιαδήποτε θέση στις πρώτες τρεις. Αν ο Ρόσμπεργκ βρεθεί ένατος ή δέκατος, τότε ο Χάμιλτον κατακτά το πρωτάθλημα ακόμη και ως τέταρτος στον αγώνα. Αν βρεθεί ο Ρόσμπεργκ εκτός βαθμών, τότε χρειάζεται να τερματίσει ο Χάμιλτον τουλάχιστον πέμπτος, για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2016.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα των φίλων της Φόρμουλα 1 την ερχόμενη εβδομάδα λίγο πριν από τη στέψη του πρωταθλητή. Θα ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή και θα επιβραβευθεί η επιμονή του Χάμιλτον, ή ο πιο σταθερός Ρόσμπεργκ θα πάρει το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του;

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή