Θεσσαλονίκη: Αεροπορική σύνδεση του «Μακεδονία» με το Κάιρο

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική σύνδεση του «Μακεδονία» με το Κάιρο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Κάιρο, με δρομολόγια που θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» τέσσερις φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου του 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της Egyptair για Ελλάδα και Κύπρο, Salah Tawfik, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στην πόλη.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν σχεδιασμένο να ξεκινήσει από φέτος τον Ιούνιο, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου της Egyptair αποφάσισε να αναβάλλει προσωρινά το πλάνο της, λόγω της οικονομικής αστάθειας στη χώρα μας, αλλά και την Αίγυπτο. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει από την πλευρά της εταιρείας ισχυρό ενδιαφέρον και για την αεροπορική σύνδεση του Καΐρου με το αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς βάσει μελέτης που έχει γίνει φαίνεται ότι οι Βορειοελλαδίτες έχουν έντονο ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Αιγύπτου, για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους, λόγω της επανάστασης στη χώρα το 2011. Στόχος των αρμόδιων παραγόντων της Αιγύπτου, είναι οι αφίξεις στη χώρα να επανακάμψουν στα επίπεδα του 2010, οπότε και διαμορφώνονταν σε 14,7 εκατ. επιβάτες.

Τονίζεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών προς τη χώρα ανέρχονταν το 2010 σε 50.000, αριθμός που ωστόσο μειώθηκε κατά 50%, ήτοι 25.000 την περίοδο 2015/2016, όπως επισήμανε από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού, για Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Emad F. Abdala. Ανακοίνωσε δε ότι τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει το πρώτο famtrip (ταξίδι εξοικείωσης) Ελλήνων δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων στην Αίγυπτο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Abdala, επισήμανε ότι ο Οργανισμός Τουρισμού της Αιγύπτου έχει ήδη προγραμματίσει τη διάθεση 63 εκατ. δολαρίων για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Κληθείς να σχολιάσουν το θέμα της ασφάλειας μετά τα γεγονότα της αραβικής άνοιξης και οι δύο προαναφερόμενοι άντρες επισήμαναν ότι η κατάσταση ομαλοποιείται γρήγορα, γεγονός που καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ήδη πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες επανέφεραν στο πτητικό τους πρόγραμμα, τον προορισμό της Αιγύπτου. Παράλληλα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, χαρακτηριστικά επισήμαναν ότι «η Αίγυπτος είναι τόσο ασφαλής, όσο οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή