Κίνα: «Απολύτως πετυχημένη» η επανδρωμένη διαστημική αποστολή του Shenzhou-11

Κίνα: «Απολύτως πετυχημένη» η επανδρωμένη διαστημική αποστολή του Shenzhou-11

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι δύο αστροναύτες που ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη σε διάρκεια κινεζική επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα επέστρεψαν με ασφάλεια στη γη σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Αεροδιαστημικό Κέντρο Ελέγχου του Πεκίνου (BACC).

Ο Τζανγκ Γιουσιά, επικεφαλής του κινεζικού επανδρωμένου διαστημικού προγράμματος, ανακοίνωσε ότι η αποστολή του Shenzhou-11, που διήρκησε περισσότερο από έναν μήνα, ήταν «απολύτως επιτυχής», όπως τονίζε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το σκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια σε προκαθορισμένο σημείο στην Αυτόνομη Περιοχή της Μογγολίας σήμερα περίπου στις 13:59 (ώρα Πεκίνου). Η ομάδα εδάφους έφθασε άμεσα στο σημείο της προσγείωσης και οι αστροναύτες Τζινγκ Χαϊπένγκ και Τσεν Ντονγκ άνοιξαν οι ίδιοι την καταπακτή του σκάφους. Όπως ανέφερε η ομάδα έδάφους, οι δύο αστροναύτες είναι σε καλή κατάσταση.

Το Shenzhou-11 ήταν το έκτο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της Κίνας και η μεγαλύτερη σε διάρκεια αποστολή της χώρας. Δύο ημέρες μετά την εκτόξευσή του στις 17 Οκτωβρίου, το σκάφος προσέδεσε στον πρώτο επιστημονικό διαστημικό σταθμό της Κίνας, τον Tiangong-2, όπου οι δύο αστροναύτες έζησαν για 30 ημέρες. Η αποστολή ήταν ένα βασικό βήμα προς το στόχο της Κίνας να δημιουργήσει ένα μόνιμο, επανδρωμένο διαστημικό σταθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή