Τα πιο ενδιαφέροντα «δίδυμα» μετά τον ανασχηματισμό κυβέρνησης και ΝΔ

Τα πιο ενδιαφέροντα «δίδυμα» μετά τον ανασχηματισμό κυβέρνησης και ΝΔ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανασχηματισμός στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφορείται σαφώς από την  λογική του στενού «πρέσινγκ» του κυβερνητικού έργου, βάσει της νοοτροπίας, αν μιλούσαμε με αθλητικούς όρους, του «man to man». Είναι η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη κάθε νέος «σκιώδης» υπουργός να ελέγχει εξονυχιστικά το έργο που παράγει – ή δεν παράγει- ο εν ενεργεία «ομόλογός» του. Από τις νέες επιλογές του κ. Μητσοτάκη, προκύπτουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα «δίδυμα» που θεωρείται βέβαιο πως θα δώσουν σκληρές μάχες.

Δ. Τζανακόπουλος- Β. Κικίλιας

Ο άρτι αφιχθείς στα κυβερνητικά του καθήκοντα Δημήτρης Τζανακόπουλος θα έχει πλέον απέναντι του έναν σκληρό αντίπαλο της γενιάς του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε έναν νεότερο πολιτικό στέλεχος από τον κ. Κουμουτσάκο και με διαφορετική πολιτική νοοτροπία. Ο Βασίλης Κικίλιας που σφυρηλατήθηκε πολιτικά στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ως αρμόδιος υπουργός, είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσει να παίξει σκληρό «man to man» τον 34χρονο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Π. Καμμένος – Α. Γεωργιάδης

Με βεβαιότητα πρόκειται για ένα από τα πιο εκρηκτικά δίδυμα που προέκυψαν μετά τους εκατέρωθεν ανασχηματισμούς.  Οι αντεγκλήσεις μεταξύ τους κατά το παρελθόν έχουν πάρει την μορφή προσωπικής και ανελέητης κόντρας, με ακραίες αιχμές που έφτασαν μέχρι τις αγωγές και τις δικαστικές αίθουσες. Ο κ. Καμμένος ουκ ολίγες φορές έχει τοποθετήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη εκτός των ορίων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος έχει χρησιμοποιήσει και αυτός από την πλευρά του ιδιαίτερα επιθετική ρητορική για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η μάχη τους πλέον με φόντο τις Ένοπλες Δυνάμεις αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Π.Σκουρλέτης – Μ. Βορίδης

Την μάχη του υπουργείου Εσωτερικών θα δώσουν δύο πολιτικά στελέχη με τελείως διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που αν κάποιος τους προσδιορίσει πολιτικά δεν θα βάλει το συνθετικό «κεντροαριστερός» και «κεντροδεξιός». Ο λόγος για τον δεξιό Μάκη Βορίδη που θα έχει απέναντι τον αμιγώς αριστερό Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος λίγο έλειψε να μην συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, λόγω ακριβώς των θέσεων του.  

Ν. Παππάς – Αννα Ασημακοπούλου

Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει τραβήξει ουκ ολίγες φορές τα φώτα της δημοσιότητας με τοποθετήσεις της οι οποίες έχουν θεωρηθεί μη συμβατές με τον διαχρονικά δημόσιο λόγο της ΝΔ. Ακόμα και έτσι να μην είναι, είναι βέβαιο πως η κ. Ασημακοπούλου είναι θιασώτης της σκληρής αντιπολίτευσης και όχι του «ώριμου φρούτου» που περιμένει πότε θα έρθουν σχεδόν νομοτελειακά οι συνθήκες ώστε να πέσει η κυβέρνηση. Με αυτό ως δεδομένο και έχοντας πλέον απέναντι της ένα από τα πιο προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη, η μεταξύ τους αντιπαράθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ν. Κοτζιάς – Γ.Κουμουτσάκος

Σε γνώριμα μέρη επιστρέφει ο πρώην πλέον εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο βουλευτής της Β’Αθηνών γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και με εμπειρία στην Ευρωβουλή και στο Υπουργείο Εξωτερικών θα έρθει αντιμέτωπος με μία διαφορετική σχολή, όπως αυτή του Νίκου Κοτζιά. Με δεδομένο πως αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά πολλά εθνικά θέματα, το συγκεκριμένο δίδυμο θα κληθεί να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα. 

Γ. Μουζάλας – Μ. Βαρβιτσιώτης

Η μάχη της μεταναστευτικής πολιτικής λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα είναι από μόνη της πολύ ενδιαφέρουσα. Απέναντι στον κ. Μουζάλα θα βρίσκεται πλέον ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει επικρίνει σε υψηλούς τόνους την πολιτική της κυβέρνησης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή