Πολυτεχνείο: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα στους συλληφθέντες

Πολυτεχνείο: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα στους συλληφθέντες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα άσκησε την Παρασκευή ο εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, μεταξύ των οποίων πέντε αλλοδαποί και τρεις ανήλικοι.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι: έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα (κακούργημα) καθώς και για προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρήση τους από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Μεταξύ άλλων, βαρύνονται και για πλημμελήματα όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (ζημιές στο Πολυτεχνείο) επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι συμμετείχε στα επεισόδια. Μία ανήλικη είπε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο, ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι από τη Συρία, που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν πάρει δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας από την υπηρεσία ασύλου, δήλωσαν ότι ήταν περαστικοί από το σημείο, καθώς πήγαιναν σε σχολείο στην οδό Αχαρνών. Όλοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Με σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε στο μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ) αναφορικά με τα χθεσινά (Πέμπτη) επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων υπογραμμίζει πως «οι αστυνομικοί δεν είναι δυνατό να είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή