Προς το Κοινοβούλιο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα

Προς το Κοινοβούλιο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σκέψη επικεντρωμένη στον στόχο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει άμεσα το κοινοβούλιο στη δίνη των κατεπειγουσών, γνωστών κατά την πολυετή μνημονιακή εποχή, νομοθετικών διαδικασιών.

Τα μηνύματα, όπως καταγράφηκαν χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων, δείχνουν ότι διαμορφώνεται μια περίοδος τουλάχιστον τριών εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να έχουν «συζητηθεί» και ψηφιστεί ο νέος ετήσιος προϋπολογισμός, καθώς και τρία σχέδια νόμου – δύο εκ των οποίων «πολυνομοσχέδια», συνδεδεμένα όλα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Τα δύο πολυνομοσχέδια, όπως σημειώνεται, θα εμπεριέχουν «προαπαιτούμενα» για να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ το τρίτο νομοθέτημα συνδέεται με το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, βάσει της υπάρχουσας πληροφόρησης:

Πρώτον, από την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να αναμένεται η κατάθεση του προϋπολογισμού, με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Δεύτερον, ήδη η Βουλή «προετοιμάζεται» να συνεδριάσει στην Ολομέλεια το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης και το επόμενη πρωί, προκειμένου να ψηφίσει το αναμενόμενο προαναγγελθέν νομοθέτημα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεδομένου ότι το εν λόγω δεν έχει κατατεθεί έως σήμερα το μεσημέρι, θεωρείται ότι επίσης θα έχει τη μορφή επείγοντος ή κατεπείγοντος, αν τελικώς κατατεθεί.

Τρίτον, τη μεθεπόμενη εβδομάδα (από τις 28/11) σχεδιάζεται να κατατεθούν προς άμεση ψήφιση τα δύο πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, με κατ’ αρχήν σχεδιασμό τουλάχιστον το ένα εξ αυτών να ψηφιστεί έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Οι πιεστικές ημερομηνίες κυρίως έως την επόμενη, κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, σε συνδυασμό με τη γνωστή τακτική της κυβέρνησης αναφορικά με τη νομοθέτηση, δίνουν την αίσθηση πως αμφότερα τα δύο κρίσιμα για την αξιολόγηση σχέδια νόμου θα εισαχθούν με επείγουσες ή και κατεπείγουσες διαδικασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή