ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός υπουργείου το πιάνο του Ζουράρι

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γραφείο χωρίς τουαλέτα δίνουν στον Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας. Και να ήταν μόνο αυτό; Στους διαδρόμους του υπουργείου Παιδείας ψιθυρίζεται ότι στον χώρο αυτό δεν χωρά ούτε και το πιάνο που επιθυμεί να έχει στον χώρο ο νέος υφυπουργός. Συγκεκριμένα, αναστάτωση μεταξύ των υπαλλήλων επικρατεί στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας λόγω των μετακομίσεων στα υπουργικά γραφεία. Ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου πήρε εύλογα το γραφείο που είχε ο Νίκος Φίλης. «Ηθελε τη θέση τόσο πολύ, ήδη από τις εκλογές του περυσινού Σεπτεμβρίου» λέει πανεπιστημιακός, παροικών τη συριζαίικη Ιερουσαλήμ.

Μάχη όμως έγινε για το γραφείο της αναπληρώτριας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα. Είναι μεγάλο γραφείο (μιλάμε για χώρους 80-100 τ.μ., αναλογισθείτε ότι επί Αννας Διαμαντοπούλου το είχε ο Γιάννης Πανάρετος), το οποίο ήθελε ο νέος υφυπουργός Κωνσταντίνος Ζουράρις. «Υφυπουργός στο γραφείο αυτό;» σκέφτηκαν με... τρόμο κάποιοι. Ετσι προκρίθηκε στο γραφείο της κ. Αναγνωστοπούλου να μεταφερθεί ο έτερος αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για την Ερευνα, Κωνσταντίνος Φωτάκης, ο οποίος παρέμεινε στη θέση κατά τον ανασχηματισμό. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο κ. Φωτάκης δεν επιθυμούσε τη μετακόμιση, αφού το τωρινό του γραφείο είναι και επαρκές και έχει βολευτεί.

Επείσθη, ωστόσο, αφήνοντας το πρώην, πλέον, γραφείο του, στο οποίο εγκαταστάθηκε ο έτερος υφυπουργός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ετσι, ο εκ των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρις πάει στον χώρο που είχε ο τέως υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης, το οποίο είναι μικρό και χωρίς καν τουαλέτα. Ενδεικτικό είναι ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, ο ίδιος χώρος είχε δοθεί στον διευθυντή του γραφείου του. Πόσο μάλλον που, όπως λέγεται στο υπουργείο, ο νέος υφυπουργός έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να τοποθετήσει πιάνο μέσα στο γραφείο του για να χαλαρώνει μετά τη δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ζουράρις θα αναλάβει την (πετσοκομμένη, ελλείψει κονδυλίων) ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τη ραδιοτηλεόραση.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ