Η καμπούρα των άλλων

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ελικώς, το μάθαμε κι αυτό. Ο δημοσιογράφος κ. Αρης Δαβαράκης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είχε κάνει έναν δικτυακό τόπο για να προωθήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνεργασία του (και η πληρωμή από τον κ. Νίκο Παππά) σταμάτησε ξαφνικά και χωρίς εξηγήσεις, όταν έγραψε ένα άρθρο υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Στην σημαντική αυτή αποκάλυψη πολλοί θα σκεφτούν και κάποιοι θα απαντήσουν με τη ρητορική ερώτηση: «ναι, αλλά και οι άλλοι δεν τα έκαναν αυτά;». Εδώ, με βάση τα πραγματικά στοιχεία, η σωστή απάντηση είναι «πιθανώς», με τη λέξη «πιθανώς» υπογραμμισμένη. Δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε ομολογία κάποιου ότι «και οι άλλοι τα έκαναν αυτά». Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι «οι άλλοι» έκαναν γενικώς κακά πράγματα, και συνεπώς θα έκαναν κι αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τη γίδα στην πλάτη, μεταφέρει τη συζήτηση σε υποθετικές καταστάσεις για άλλες γίδες που πιθανώς να είχε ο «επάρατος δικομματισμός». Ετσι συσκοτίζονται τα σημαντικά: υπάρχουν κι άλλοι χρηματοδοτούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ διαδικτυακοί τόποι; Από ποιον λογαριασμό πληρωνόταν ο κ. Δαβαράκης; Ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν χρηματοδοτούνταν από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος. Εχουν κατατεθεί ερωτήσεις για την προέλευση των χρημάτων, και να δούμε αν ο κ. Παππάς θα απαντήσει.

Προ καιρού σκοτώθηκε σε τροχαίο ένας από τους πιο δραστήριους χρήστες του twitter, που μάλιστα χρησιμοποιούσε οξύτατη γλώσσα κατά των αντιπάλων. Από ανακοίνωση της κ. Ολγας Γεροβασίλη μάθαμε το πραγματικό του όνομα και το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό δούλευε στο γραφείο της. Στις δικαιολογημένες εξηγήσεις που ζητήθηκαν από την αντιπολίτευση για τις σχέσεις τρολ και κομματικο-κυβερνητικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σηκώθηκε αντάρα μεγάλη. «Προσβολή μνήμης νεκρού!», ούρλιαξαν πολλοί και οι αναγκαίες για τη δημοκρατική διαφάνεια εξηγήσεις δεν δόθηκαν ποτέ. «Ναι, αλλά τρολ είχαν και οι άλλοι», θα πουν κάποιοι. Πιθανώς, είναι η σωστή απάντηση. Αποδείξεις, πάντως, δεν είδαμε…

Χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ουρλιάζει ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν τραπεζικά δάνεια, καταθέτοντας την αβέβαιη εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του κόμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σωστή η κριτική, αλλά ας την κάνει κάποιος άλλος, διότι όπως μάθαμε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2010 βάλαμε ως εγγύηση την επιχορήγηση 2015 – 2018, ενέργεια που βασιζόταν στην ιστορική πορεία του κόμματος στη Βουλή και την Ευρωβουλή», είπε ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος. Η παρατήρηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτούνταν με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που είχαν και τα άλλα κόμματα, κριτήρια για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί οξύτατη κριτική, συσκοτίστηκε από το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς: «Η διαφορά είναι ότι εμείς δανειζόμασταν για να καλύψουμε ανάγκες και όχι σπατάλες και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποπληρώνει κανονικά τα δάνειά του». Να σημειώσουμε ότι το 1998 έγινε 60% «κούρεμα» ενός δανείου για το κτίριο της Κουμουνδούρου. Επιπλέον δεν μάθαμε ποτέ ποιος κρύβεται πίσω από την offshore που είναι μέτοχος στην εφημερίδα «Αυγή», παρά το γεγονός ότι κανένα άλλο ελληνικό ΜΜΕ δεν εμφανίζει τέτοια εξόφθαλμη αδιαφάνεια.

Για όσα γενικώς και αορίστως η Πρώτη Φορά Αριστερά καταγγέλλει τους άλλους, για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδειχθεί. Αλλά στην Ελλάδα, αν πείσεις ότι έχεις «ηθικό πλεονέκτημα» δεν λογοδοτείς ποτέ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή