Αναστασιάδης: Αναχωρώ για την Ελβετία με αποφασιστικότητα

Αναστασιάδης: Αναχωρώ για την Ελβετία με αποφασιστικότητα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αποφασιστικότητα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο για την Ελβετία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής Κύπρου, μετά από συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΕΛΑΜ, του Κινήματος Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών, του ΔΗΚΟ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι αναχωρεί για το Μοντ Πελεράν «με την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστώ προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος, και μακάρι γιατί όχι, να δημιουργηθούν συνθήκες που να μας οδηγήσουν στις τελικές φάσεις αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση».

Σημείωσε ακόμα πως δεν παραγνωρίζει τις έγνοιες και τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού που εκπροσωπεί στις συνομιλίες αλλά και τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων όπως τις έχει ακούσει.

Για το περιεχόμενο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς είπε ότι οι συναντήσεις «ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και απόλυτα δημιουργικές» και πως παρά τις όποιες διαφωνίες κι αν υπήρξαν εντούτοις ο προβληματισμός ήταν μέσα, όχι απλώς στα αποδεκτά πλαίσια αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο δημιουργικό.

«Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί, παρά το γεγονός ότι πιθανό να είχαν τις δικές τους τοποθετήσεις, εντούτοις είμαι βέβαιος ότι ένιωσαν ότι ήταν πολύ πιο άνετοι και εγώ ο ίδιος πιο άνετος, να μιλήσουμε για οσαδήποτε μας προβληματίζουν», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση εάν σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά σε συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε για ενημέρωση την Τρίτη.

«Να μου επιτρέψετε να σας πω πολύ περισσότερα την Τρίτη», είπε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή