TAG HEUER – Βραβείο για το Heuer Monza 40th Anniversary

TAG HEUER – Βραβείο για το Heuer Monza 40th Anniversary

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Heuer Monza 40th Anniversary είναι αντικειμενικά ένας από τους ωραιότερους χρονογράφους της χρονιάς. Δικαίως κέρδισε το βραβείο Revival, δηλαδή καλύτερης αναβίωσης ιστορικού μοντέλου, στο Grand Prix d’ Horlogerie de Genève 2016, τη χρονιά μάλιστα που συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη γέννηση του πρωτότυπου μοντέλου.

TAG HEUER – Βραβείο για το Heuer Monza 40th Anniversary-1

Και ήταν ο ίδιος ο δημιουργός του Monza, o Jack Heuer, επίτιμος πρόεδρος της TAG Heuer, o οποίος παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο, στην τελετή απονομής που έγινε στo Théâtre du Léman της Γενεύης, στις 10 Νοεμβρίου.

TAG HEUER – Βραβείο για το Heuer Monza 40th Anniversary-2

To 1976 ο Jack Heuer, δισέγγονος του ιδρυτή της μάρκας, σχεδίασε έναν χρονογράφο για να τιμήσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Niki Lauda με τη Ferrari. Η ελβετική ωρολογοποιία ήταν τότε Επίσημος Χρονομέτρης της Scuderia (από το 1971 έως το 1979) και ήταν η πρώτη φορά που η λέξη Monza εμφανιζόταν στο καντράν ενός ρολογιού. Το πρωτότυπο εκείνο Heuer Monza Calibre 12 είναι περιζήτητο σήμερα από τους συλλέκτες.

TAG HEUER – Βραβείο για το Heuer Monza 40th Anniversary-3

Η επετειακή έκδοση Monza 40th Anniversary είναι συναρπαστική. Στεγάζεται σε κάσα σχήματος coussin στα 42 mm (από 39 mm που ήταν το πρωτότυπο), κατασκευασμένη από τιτάνιο με μαύρη ματ επίστρωση από καρβίδιο του τιτανίου και διαθέτει εσωτερική στεφάνη με σφυγμόμετρο (που μετρά τους παλμούς της καρδιάς) και ταχύμετρο.

TAG HEUER – Βραβείο για το Heuer Monza 40th Anniversary-4

Πάνω στη μαύρη πλάκα του καντράν υπάρχουν δύο μετρητές χρονογράφου, ενδείξεις των ωρών με vintage πορτοκαλί SuperLuminova, ενώ σοφά τοποθετημένες κόκκινες πινελιές προσδίδουν δυναμισμό στο ρολόι. Στο εσωτερικό χτυπά ο αυτόματος Calibre 17 ενώ ένα δερμάτινο λουράκι παραπέμπει στο τιμόνι των αγωνιστικών βολίδων της δεκαετίας του ’70.

Μάθετε περισσότερα για το Monza εδώ ή απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή