ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Buen apetito από το Μεξικό!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γρήγορη, εύκολη και όσο φλογερή θέλετε! Η μεξικάνικη κουζίνα αγαπά το κοτόπουλο, όλων των ειδών τις πιπεριές, τα λαχανικά, το αβοκάντο, τα μυρωδικά, και τα μαγειρεύει σε σύντομο χρόνο σε ένα μόνο σκεύος! Θα βρούμε όλες τις διάσημες συνταγές για τάκος, μπουρίτος, γουακαμόλε, τυλιχτές τορτίγιες, τσίλι κον κάρνε, εντσιλάδας, νάτσος με ντιπ, μαργαρίτα, ό,τι πρέπει για να καλέσουμε την παρέα! Ακόμη, απίθανα σοκολατένια γλυκά από την πατρίδα του κακάο, στο τελευταία βιβλίο της σειράς Κουζίνες του Κόσμου.

Αυτή την Κυριακή 27/11 με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πάρτε μια «γεύση» από τις συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο:

Κεσαντίγιες μανιταριών
 

Παραδοσιακά, οι κεσαντίγιες (quesadillas) είναι τορτίγιες γεμισμένες με τυρί (αυτό φανερώνει και το όνομά τους – queso σημαίνει τυρί). Στην πορεία των ετών, η γέμιση εμπλουτίστηκε με διάφορα συστατικά.



Σούπα κίτρινης κολοκύθας με τσίλι
 

Απαραίτητες για ένα σωστό γεύµα, οι σούπες σερβίρονται ως πρώτο πιάτο – το ίδιο και οι φρέσκες σαλάτες, που περιλαµβάνουν όλα τα αρώµατα της µεξικάνικης γης.



Χοιρινά παϊδάκια µε τσίλι
 

Απλές γεύσεις αλλά και πιο σύνθετα φαγητά, που µαγειρεύονται στην κατσαρόλα, όπως το περίφηµο τσίλι κον κάρνε, για το καθηµερινό µεξικάνικο τραπέζι. 


Τσίλι κον κάρνε 
 

Tα κόκκινα φασόλια στη µεξικάνικη εκδοχή του διάσηµου πιάτου αποτέλεσαν σηµείο διαµάχης ανάµεσα στους ιστορικούς της γεύσης, καθώς, σύµφωνα µε κάποιες πηγές, δεν ήταν αρχικά βασικό υλικό.
 


Εντσιλάδας µε κοτόπουλο και πράσινη σάλτσα
 

Περίτεχνες συνταγές, πάντα µε τις πλούσιες και έντονες πρώτες ύλες του Μεξικού, ετοιµάζονται για το γιορτινό τραπέζι που στήνεται για τους φίλους και τους συγγενείς.


Ψητές πιπεριές με τυρί
 

Πουρέδες, σπιτικές τορτίγιες και καλαμπόκι σε διάφορες μορφές συμπληρώνουν το μενού.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ