ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις στο κόμμα Vlaams Belang μετά την επίσκεψη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το θέμα της επίσκεψης τεσσάρων βουλευτών του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος του Βελγίου Vlaams Belang στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχει γίνει αφορμή να «βγουν μαχαίρια» στο εσωτερικό του κόμματος, όπως αναφέρει ο ολλανδόφωνος Τύπος της χώρας.

Σήμερα, οπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, συνεδριάζει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος (η έδρα του βρίσκεται στη Φλάνδρα, την ολλανδόφωνη περιοχή του Βελγίου) και η ηγεσία του εμφανίζεται οργισμένη με την πρωτοβουλία των τεσσάρων βουλευτών, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις.

Από την πλευρά τους, οι εν λόγω βουλευτές περνούν στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «απαξιωτική» απέναντί τους τη στάση της ηγεσίας του κόμματος. Ιδιαίτερη ενόχληση έχει προκαλέσει στον πρόεδρο του Vlaams Belang, Τομ Βαν Γκρίκεν το περιεχόμενο της ομιλίας (στα γραφεία της Χρυσής Αυγής) ενός εξ αυτών, του Φίλιπ Ντε Βίντερς, ο οποίος έχει, μάλιστα, διατελέσει πρόεδρος του κόμματος κατά το παρελθόν και θεωρείται ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη.

Κοινή είναι, πάντως, η αίσθηση στον βελγικό Τύπο ότι το όλο θέμα αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες φιλοδοξίες και έντονες αντιπαλότητες μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του κόμματος, τις οποίες, μάλιστα, καταγράφει αναλυτικά η εφημεριδα De Standaard στο κύριο άρθρο της.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ