Πρόλογος μιας μεγάλης επίσκεψης

Πρόλογος μιας μεγάλης επίσκεψης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα, το «Κ» βρέθηκε στην κλειστή δεξίωση που παρέθεσε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, προς τιμήν επιχειρηματιών και μελών της ελληνοαμερικανικής Oμογένειας. Επτά το απόγευμα της Δευτέρας και στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη όλα είναι έτοιμα για τη δεξίωση. Οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζονται, το προσωπικό παίρνει τις θέσεις του και οι πρώτοι καλεσμένοι καταφθάνουν. Στην είσοδο δίπλα στη μεγάλη σκάλα, ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με τη σύζυγό του Μαίρη Πάιατ (φωτ.) υποδέχονται τους πρώτους καλεσμένους, που προέρχονται από τον χώρο της ναυτιλίας, του εμπορίου, ανάμεσά τους και ο διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μαρκ Αρεϊ. Συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά προκειμένου το δίκτυο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να ενδυναμώσει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Πρόλογος μιας μεγάλης επίσκεψης-1

Λίγο πιο δίπλα (φωτ.) ο πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ (αριστερά) και την Ελένη Κουναλάκη, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία και ένα από τα πιο επιφανή μέλη της ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ, δείχνουν να απλαμβάνουν τη βραδιά. Και οι τρεις υποστηρίζουν θερμά τις δράσεις της ελληνικής Ομογένειας σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.  Η επιλογή των διοργανωτών να καλέσουν νέους επιχειρηματίες μαζί με ήδη καταξιωμένους κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. «Ευκαιρία γνωριμιών και δικτύωσης» τη χαρακτήρισε ο πρέσβης στην πρόποσή του, εξηγώντας τους στόχους της θητείας του. «Αυτά τα χρόνια, εγώ και η ομάδα μου θα εργαστούμε σκληρά για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας αλλά και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεπεράσει τις προκλήσεις της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή