Στην Θεσσαλονίκη νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ

Στην Θεσσαλονίκη νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ θα φτάσει στις 14 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας, Χάρης Αηδονόπουλος, πρόκειται για φορτίο βάρους είκοσι τόνων, από την οργάνωση «Orphan Grain Train» και περιέχει τρόφιμα, βιταμίνες, βιβλία, παιχνίδια, είδη ρουχισμού, είδη προσωρινής υγιεινής κ.α.

Μετά τον εκτελωνισμό του φορτίου και τη διαλογή των ειδών, η διανομή θα γίνει στις αρχές του νέου έτους σε τριάντα περίπου οργανωμένες δομές που προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα σε όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Ο κ. Αηδονόπουλος διευκρίνισε ότι από τα παραπάνω είδη δεν επιτρέπεται η διανομή τροφίμων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για τα οποία η σίτιση γίνεται μετά από διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη αποστολή φορτίου στην Περιφέρεια από την αμερικανική οργάνωση. Στο μεταξύ ο κ. Αηδονόπουλος γνωστοποίησε ότι στις 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αγάπης στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετικό αντίτιμο τρόφιμα και είδη ρουχισμού που θα διατεθούν τις ημέρες των γιορτών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή