Νέο κείμενο θα συντάξουν οι θεσμοί, ύστερα από συζητήσεις με την κυβέρνηση

Νέο κείμενο θα συντάξουν οι θεσμοί, ύστερα από συζητήσεις με την κυβέρνηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύνταξη ενός αναθεωρημένου κειμένου συμφωνίας (MoU) αναμένεται να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας το απόγευμα της Δευτέρας, ενσωματώνοντας όλες τις αλλαγές και τις παρατηρήσεις σε σχέση με το κείμενο που παρέδωσαν την Κυριακή το πρωί στην κυβέρνηση.

Στην νέα εκδοχή του κειμένου συμφωνίας θα περιλαμβάνονται τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική μορφή του κειμένου, όπως αυτές προέκυψαν από τις συζητήσεις των δύο πλευρών χθες και σήμερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η ελληνική πλευρά αναμένεται να τοποθετηθεί επί του νέου κειμένου εντός των επόμενων ωρών από τη στιγμή που θα το λάβει.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, το νέο κείμενο θα επιδοθεί αργά απόψε στο οικονομικό επιτελείο, καθώς «μερικές από τις ελληνικές παρατηρήσεις μπορεί να τις δεχθούν, μερικές να μην τις δεχθούν και μερικές να μετατεθούν», όπως είπε και πρόσθεσε ότι «υπαρχουν 6-7 μικρά ανοικτά θέματα, που μπορεί να γίνουν 2-3, και τα τρία μεγάλα ζητήματα».

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται νέα συνάντηση αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι είναι προγραμματισμένο οι εκπρόσωποι των θεσμών να αναχωρήσουν από την Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι και έως το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε αλλάξει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή