Κίσινγκερ: «Πρέπει να δώσουμε στον Τραμπ την ευκαιρία να αναπτύξει τους θετικούς στόχους του»

Κίσινγκερ: «Πρέπει να δώσουμε στον Τραμπ την ευκαιρία να αναπτύξει τους θετικούς στόχους του»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πιο μοναδική» πολιτική φιγούρα που έχει δει σε όλη του τη ζωή είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ο διάσημος στρατηγιστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Xένρι Κίσινγκερ, ο οποίος κάλεσε το κοινό να μην τον «ξεγράψει» έτσι απλά.

Μπορεί η εκλογή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία στο ανώτατο αξίωμα να έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή, αλλά ο Κίσινγκερ εκτιμά ότι υπάρχουν πιθανότητες η προεδρία Τραμπ να έχει θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ είναι κάποιος χωρίς πολιτικά «βαρίδια» και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση- από εκστρατεύων, γίνεται εκείνος που θα χαράσσει την εθνική στρατηγική των ΗΠΑ. Αυτό τον καθιστά απρόβλεπτο, καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δε διατήρησε μία παγιωμένη άποψη για ζητήματα- κλειδιά.

«Δεν έχει καμία υποχρέωση σε καμία συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, επειδή εξελέγη υπό τη βάση της δικής του στρατηγικής», σχολίασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. 

«Θεωρώ ότι πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξει τους θετικούς στόχους που μπορεί να έχει και να τους συζητήσουμε», είπε ο Κίσινγκερ.

Ο Τραμπ είχε συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη για να συζητήσουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ η συνάντησή τους είχε επαναληφθεί τον Μάιο.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο νεοκλεγείς πρόεδρος έχει υιοθετήσει από την ημέρα της νίκης του τουλάχιστον οκτώ νέες θέσεις για διάφορα θέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται διάφορες τοποθετήσεις του σε σχέση με τη δέσμευση της Ουάσιγκτον προς το ΝΑΤΟ.

Ως προς το θέμα των μαζικών απελάσεων, το οποίο αποτελούσε φλέγουσα πηγή αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Τραμπ πλέον υποστηρίζει ότι πρώτα θα αντιμετωπίσει τα εγκληματικά στοιχεία και ύστερα θα σκεφτεί πώς θα χειριστεί το ζήτημα της μετανάστευσης. «Στροφή» πραγματοποίησε και ως προς τη διατήρηση του νομοσχεδίου για το Obamacare, το οποίο πλέον υποστηρίζει ότι δε θα καταργήσει πλήρως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή