Επίθεση Θεοδωράκη μετά την παραίτηση Μάρκου

Επίθεση Θεοδωράκη μετά την παραίτηση Μάρκου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι προφανές ότι χρεώνομαι προσωπικά την ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων που το μόνο που τελικά τους νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός. Και τρέχουν σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους τα εξασφαλίσουν».

Με αυτή την αυτοκριτική φράση, που συνοδεύτηκε όμως και με μια άκρως απαξιωτική επίθεση στους βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από το Ποτάμι, σχολίασε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης την παραίτηση και της κ. Κατερίνας Μάρκου από την Κ.Ο. του κόμματός του. «Ο κ. Φωτήλας έφυγε γιατί, όπως είπε, είχε κάλεσμα από τη Ν.Δ. Η κ. Μάρκου γιατί, όπως λέει, έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ. Και είχε προηγηθεί και ο κ. Θεοχάρης που είχε κάλεσμα από παντού. Περιμένουμε να τους δούμε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίσουν στους πολίτες τους λόγους που τους κάνουν να απεχθάνονται την πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης. Στην επιστολή παραίτησής της, η κ. Μάρκου ισχυρίστηκε ότι αιτία της απόφασής της ήταν η προχθεσινή ομιλία του κ. Θεοδωράκη στην οποία επανέλαβε την απόφασή του για την αυτόνομη πορεία του Ποταμιού. «Το κάλεσμά σου να βρούμε καινούργιους συμμάχους στην κοινωνία είναι μεν θεμιτό, αλλά, φοβούμαι, χωρίς πιθανότητες επιτυχίας», ανέφερε η κ. Μάρκου η οποία «φωτογράφισε» ξεκάθαρα την επιθυμία της να μεταπηδήσει στο ΠΑΣΟΚ. «Θα συνεχίσω να προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου να βρει γρήγορα ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος την ενιαία πολιτική έκφραση που του αξίζει», είπε, με την ίδια σχεδόν φρασεολογία που παγίως περιγράφει το εγχείρημά της η κ. Γεννηματά.

Αυτός ήταν και ο λόγος της προσωπικής επίθεσης που της έκανε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ συνεργάτες της Σεβαστουπόλεως προεξοφλούσαν ότι η κ. Μάρκου προσβλέπει προ-φανώς να πάρει τη θέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Αρβανιτίδη στη Β΄ Θεσσαλονίκης, θεωρώντας τον ευκολότερο αντίπαλο από τον συνυποψήφιό της στο Ποτάμι κ. Ν. Νυφούδη τον οποίο κέρδισε οριακά στις τελευταίες κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή