Οι πρώτες ύλες ανέβασαν τις αγορές

Οι πρώτες ύλες ανέβασαν τις αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές των ομίλων πρώτων υλών, όπως η Royal Dutch Shell και η Glencore. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο, λόγω των προσδοκιών για συμφωνία μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Το πετρέλαιο Μπρεντ αυξήθηκε 3%, στα 48,30 δολάρια το βαρέλι. Μαζί και με τη χθεσινή συνεδρίαση, έκλεισε ένα δεκαήμερο με τη μεγαλύτερης διάρκειας αυξομείωση των τιμών των μετοχών, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 3%, ενώ προηγουμένως είχε απώλειες έως και 0,8%. Το μεγαλύτερο διάστημα από τις αρχές του χρόνου οι μετοχές τελούν υπό διαπραγμάτευση σε ανελαστική ζώνη διακύμανσης και παραμένουν σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα. Ο δείκτης δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τον ρυθμό του μετά τις αμερικανικές εκλογές, όταν υπήρξε άνοδος λόγω των προεκλογικών διακηρύξεων του Ντόναλντ Τραμπ για έργα υποδομών. Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στους παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας εντός Ε.Ε. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με +0,03%, στο Παρίσι o Cac 40 με +0,56% και στη Φρανκφούρτη ο Dax είχε άνοδο 0,19%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή